Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Kézi erővel működik az univerzális mobiltöltő

2003.09.23. 15:06
Egy japán cég többféle készülékkel is használható kurblizós mobiltöltőt dobott a piacra. A GoGoPower fantázianevű, 42 dolláros berendezés ötpercnyi tekeréssel annyi áramot termel, amivel húsz percen át használható a mobiltelefon.
A Fuso Rikaseihin vállalat szerint a manuális töltőberendezés különösen áramszünet és földrengés esetén lehet hasznos. A zseblámpát is tartalmazó töltőt egyébként borsos áron kínálják, hiszen 42 dollárért lehet hozzájutni, ráadásul meglehetősen zajos is.

Katasztrófa esetére

A társaság vezetése maga is úgy látja, hogy borsos áron dobták piacra az új terméket, ám az egyes esetekben igen jó szolgálatot tehet tulajdonosának, ezért komoly piaci sikereket várnak. Csak Japánban az idén 30 ezret, míg jövőre 100 ezret szeretnének értékesíteni. A töltőt egyébként Nokiákhoz, Motorolákhoz, Sony Ericssonokhoz és NTT DoCoMo telefonokhoz is lehet csatlakoztatni.

Az Egyesült Államokban a terrorfenyegetések és a hurrikánok is megdobták a hasonló termékek piacát. Jól fogynak a kurblis rádiók, telefonok és zseblámpák is. Az első kurblis rádiót piacra dobó angol Freeplay és a Motorola tavaly óta árusítja Freecharge nevű kurblis mobiltöltőjét, mellyel Motorola és Nokia telefonokat is lehet tölteni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!