Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Mobilhalál

2001.11.09. 18:18
Egy felmérés szerint az elmúlt évek folyamán több mint egymillió mobiltelefon ment úgy tönkre, hogy kutyák megették őket. A mobilok vesztét a legtöbb esetben mégsem a kutyák jelentik.

1. Gravitáció

A MORI közvéleménykutató-cég Nagy-Britanniában végzett felmérése kiderítette, hogy a mobiltelefonok igazi veszte a gravitáció - kiesnek zsebből, kézből, szatyorból. A kétezres mintán végzett kérdőíves kimutatás eredménye szerint a mobiltulajdonosok 33 százaléka vesztette el ejtés útján készülékét. Ez a kutatók számításai szerint tízmillió esetet jelent, egyedül táskákra és egyéb csomagokra szűkítve.

További hétmillió telefon vízbe pottyanva ért szomorú véget, négymillió "rendkívül magasról" zuhanva búcsúzott az árnyékvilágtól.

2. Emlékezet

A mobilhalál-ranglista második helyezettje az emlékezetkiesés: nyolcmillió telefont felejtettek gazdáik nyilvános helyen. Hárommillió elfeledett mobil autók tetején tette meg utolsó útját. Háromszázezer készülék népszerűbb tengerparti üdülőhelyek fövenye alatt nyugszik.

3. Emberek és állatok

A bronzon az emberi tényező: hétmillió mobil tolvajok révén vált meg gazdájától. Hárommillió gyerekek kutatási projektjei során dezintegrálódott.

Egymillió-kétszázezer mobiltelefont ettek meg kutyák.