Jolán
2 °C
4 °C

Két és félmillió mobilt vesznek az idén

2003.09.10. 15:36
Magyarországon a piaci előrejelzések szerint az idén több mint 2,5 millió mobiltelefon talál gazdára szemben az egy évvel korábbi 2,2 millióval, közölte Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép- és kelet-európai igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.
Az igazgató az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az első félévben 1,2-1,3 millió mobilkészülék talált gazdára a magyar piacon. Hozzátette: a második félév várhatóan erősebb lesz, mivel a negyedik negyedév mindig jelentős növekedést hoz magával.

Éles verseny

Wágner Tibor közölte, hogy piackutatási adatok hiányában nehéz a magyar piacról pontos adatokat mondani, de becslésük szerint az első fél évben a Sony Ericsson mobilkészülékeinek részesedése meghaladta a 25 százalékot.

Wágner Tibor elmondta, hogy a mobilkészülék-piac eladásainak növekedését a mobilszolgáltatók között kialakult nagyon éles verseny hozta magával, és ez a beszállítóknak mindenképpen előnyös.

Az igazgató anyavállalati szabályokra hivatkozva nem közölt abszolút számokat a Sony Ericsson magyarországi árbevételéről és készülékeladásairól, ám annyit elárult, hogy további növekedésben bíznak. Részben azért is, mert a társaság több új multimédiás készüléket dob hamarosan a piacra.

Drágultak a készülékek

A sajtótájékoztatón a Sony Ericsson több új mobilkészüléket és új fejlesztésű tartozékot mutatott be, köztük a T230-as típusú, fiataloknak szánt telefont.

Wágner Tibor elmondta, hogy a Sony Ericsson készülékek átlagára 2003 második negyedévében 190 dollár fölé nőtt, az első negyedévi 167 dollárról.

Kifejtette: a cég azért is tudta növelni készülékeinek átlagárát, mert több olyan megoldást is tartalmaznak, amelyek a piacon újdonságnak számítanak, és ezért a vevők keresik ezeket a készülékeket. Az elmúlt időszak nagy sikere a T610-es készülék, amely világszerte nagyon népszerű volt. Az igazgató elmondta: a Sony-Ericsson számára siker, hogy a piaci részesedését alapvetően a multimédiás készülékek eladása révén tudja növelni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?