Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Fegyver a mobilban

2003.02.04. 10:32
Első ránézésre pont úgy néz ki, mint egy gagyi mobiltelefon: van kijelzője, antennája, vannak gombjai, de az áramvonalasnak korántsem mondható forma és a műanyag borítás kissé idejétmúlt. Ráadásul nehéz is. Az ember azt gondolná, hogy valóban egy ósdi mobillal van dolga, a látszat azonban jókorát csal, ugyanis ezzel a szerkezettel nem telefonálni lehet, hanem gyilkolni.
A kamu mobiltelefonban egy 22-es kaliberű pisztoly bújik meg, amelyet a készülék szétnyitásával lehet feltölteni; a négy lövedék a kijelző mögé kerül. A működtetése pofonegyszerű: az 5-ös, a 6-os, a 7-es és a 8-as gombok megnyomására egy-egy lövedék távozik a mobiltelefon antennáján keresztül.

Az európai rendőrségek képviselői teljesen megdöbbentek a halálos fegyverek felfedezésekor, hiszen ezután az összes rendőrnek elő kell kapnia a fegyverét, ha az ellenőrzött személy váratlanul előveszi a mobilját, nyilatkozta Wolfgang Dicke, a németországi rendőrségi szakszervezet munkatársa az ABCNews-nak.

A rejtett fegyvereket tavaly októberben fedezték fel először Hollandiában, egy kábítószer-razzia során. Nemrégiben egy horvát fegyverkereskedőt buktattak le ilyen játékszerekkel, amikor azokat Szlovénián keresztül megpróbálta Nyugat-Európába juttatni. A rendőrség szerint mindkét szállítmány Jugoszláviából származik. Az Interpol arra figyelmeztette világszerte a rendőrségeket, hogy figyelmesen vizsgálják át kikötőket, reptereket és határátkelőket.

Legálisan is hozzáférhető

Szokatlan kialakítású fegyvert egyébként teljesen legálisan is lehet vásárolni: az amerikai székhelyű Stinger MFG Corp. gyártja a világ egyetlen legálisan használható tollfegyverét. A gyönyörű fekete tokban árult Stinger Pengun nevéhez hűen úgy néz ki, mint egy tipikus menedzser-ajándék - még 24 karátos arany bevonattal is kapható -, de ezzel a tollal nem lehet szerződéseket aláírni, legfeljebb végrendeleteket lehet vele hatályba léptetni. A cég hamarosan piacra dobja a hasonlóan egyszerű kialakítású orvlövész fegyverét, amelyet vélhetően távcsöves sétapálcaként fognak forgalmazni.  • Vennék
  • Hírek