Valér
2 °C
8 °C

Megégette a fiatalt a kigyulladt mobil

2004.07.02. 16:03
Kapcsolódó cikkek (1)
Valószínűleg mobiltelefonjának akkumulátora robbant fel egy ontariói lány farzsebében. A telefon gyártója, a Verizon szerint a hamis akkumulátorok tehetők felelőssé az újabban többször is előfordult balesetekért.
Kisebb égési sérülésekkel kellett kezelni azt az amerikai tinédzser lányt, akinek kigyulladt farzsebében a mobiltelefonja. A lány éppen belépett az Ontario Centerbe, mikor valaki észrevette, hogy füstöl a nadrágja.

A lányt leöntötték egy vödör vízzel, ellátták kismértékű elsőfokú égési sérülését, majd hazaengedték.

Túlmelegedési problémák

A tűz valószínűleg a telefon akkumulátorából származott. Frank Huddleson, az onatriói tűzoltóság munkatársa az NBC-nek elmondta, hogy az akkumulátor akkora hővel robbant fel, hogy meggyújtotta a farmeranyagot is.

A bűnos egy Verison Kyocera típusú telefon volt. A típusszámát egyelőre pontosan nem tudják, mert a készülék elégett, de a Verizon elmondta: múlt hónapban a 414-es modellt kellett visszahívni, túlmelegedési problémák miatt. Ugyanez volt a baj a TM510-essel, ami 18 kisebb balesetet okozott.

A Verizon felajánlotta, hogy kicseréli azokat az akkumulátorokat, amikről a telefontulajdonosok azt gondolják, hogy hamisak. A készülékgyártó ugyanis a piacot állítólag elárasztó hamis akkumulátorokat hibáztatja a balesetekért.