Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Bond-kütyük a Motorolától

2003.03.14. 11:28
A Motorola bejelentette az új "Offspring" termékskálát, amelynek modelljeit várhatóan két éven belül dobják piacra. A felhasználó testén viselhető, drótnélküli kütyük egy karórába rejtett mobiltelefonon át kommunikálnak egymással. A futurisztikus digitális eszközök prototípusai a híres Frog Design stúdióiban készültek, ahol többek között a Windows XP médialejátszóját és a Symantec szoftverek csomagolásait tervezték.
Az új termékcsalád minden egyes tagja rendelkezik Bluetooth rádiós eléréssel, így mindegyik kütyü képes adatokat küldeni a többieknek. A felhasználók a szemüvegbe épített kamera képeit a karórán vagy a kéziszámítógépen nézhetik, majd onnét asztali számítógépre vagy mobilra küldhetik tovább. Ezekkel az eszközökkel egy teljes magánhálózatot lehet kiépíteni egyetlen emberen.

Karórába épített mobil

Tekintse meg galériánkat Klikk a képre!
A rendszer lelke a hordozható digitális asszisztens, a WDA (Wearable Digital Assistant), amely ugyanazokat az összetevőket tartalmazza, mint a Motorola iDen telefonok. Az eszközről lefelejtették a numerikus gombokat, ugyanis a tárcsázás kizárólag hangfelismeréssel működik. A videojátékra hasonlító kütyübe navigációs rendszer és nagy kapacitású háttértár is került az audiovizuális tartalmak tárolásához. A kéziszámitógép alternatívája egy plasztik karórához hasonlít, de ugyanazokat a funkciókat tartalmazza. Kijelzője fekete-fehér.

Kamerás napszemüveg

A Motorola sportnapszemüvege nem csupán divatkellék, ugyanis egy 800x600 pixeles felbontású kijelző, egy digitális kamera, egy mikrofon és egy hangszóró is helyet kapott benne. A nagy energiafelhasználása miatt ez az egyetlen vezetékes kiegészítő: egy külső energiaforrás gondoskodik a megfelelő áramellátásról.

Minikamera kukkolóknak

A napszemüvegbe rejtett digitális kamera mellett egy külön minikamera is tartozik az együtteshez. Az apró eszközt egy csipesszel lehet a ruhára rögzíteni, és egy zsinóron lógó gombbal lehet exponálni. A kép természetesen azonnal a központi WDA-ba kerül.

A termékskálát kiegészíti egy vezeték nélküli fülhallgató-mikrofon kombináció, egy hagyományos tintát is használó intelligens toll. A virsliujjú felhasználók számára kifejlesztett rádiós gomb megnyomásával a hívásokat lehet fogadni, a finomabb végtagokkal rendelkezők a karóra mini kezelőfelületén is operálhatnak.