Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Feltörték az N-Gage biztonsági kódját

2003.11.12. 12:14
Már semmi sem akadályozza meg a kalózmásolatok készítését, illetve azt, hogy a játékok más mobilokon is futtathatóak legyenek.
Állítólag feltörték a Nokia N-Gage készülék biztonsági kódját, így a mobilhoz készült drága játékok kalózmásolatai hamarosan felbukkanhatnak az interneten. A feltört játékok bármelyik Symbian Series 60 operációs rendszert futtató mobiltelefonon elindíthatóak. A Nokia egyelőre vizsgálja az állítások valóságtartalmát.

Nyomozást indítanak

"Megnézzük, hogy valójában mi történt. Ezt az ügyet nagyon komolyan vesszük, és mindenképpen nyomozást indítunk" - mondta a Wirednek Damian Stathonikos, a Nokia szóvivője, majd hozzátette: "Ha a kód feltöréséről szóló állítások igazak, akkor a Nokia meg fogja védeni szellemi tulajdonát".

A Nokia az N-Gage október hetedikei bemutatkozásakor hatalmas reklámkampányt indított, és gondoskodott arról, hogy hatvan ország több mint harmincezer boltjába egyszerre jusson el a készülék. Azóta számos nagy mobiltársaság és játékbolt is forgalmazza a konzoltelefont, Magyarországon például a Pannon GSM, a Westel és a Fotexnet áruház is.

Képi bizonyítékok?

Az mp3 lejátszót, FM rádiót és Bluetooth csatlakozót tartalmazó N-Gage támogatja a többszereplős hálózati játékot. A számítógépes játékokkal foglalkozó Spong.com oldal szerint az N-Gage biztonsági rendszere fel lett törve, mint egy tojás héja, ezért mostantól más gyártók készülékein is lejátszhatóak a játékai.

A Club-Siemens.net oldal olyan képernyőmentéseket is közöl, amelyeken állítólag egy Siemens AG SX1 mobilon futtatott N-Gage játék látható. A nem hivatalos Siemens rajongói oldal szerint a játékok kép- és hangminősége kifogástalan, csupán a kettőskereszt gombot kell megnyomni, hogy teljes képernyőn fusson a játék.