Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Kétszeresére bővíti komáromi gyárát a Nokia

2004.01.22. 15:31
A Nokia több mint 50 millió eurós beruházással tovább bővíti komáromi telefongyárát, és a jelenlegi húszezer négyzetméteres gyártócsarnok mellé egy újabb ugyanekkorát épít, jelentette be Jyrki Jalasto, a Nokia Komárom Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
A Nokia Komáromban jelenleg mintegy kétezer embert foglalkoztat, ám a bővítés révén még az idén tavasszal újabb ötszáz embert vesz fel. A tervek szerint 2004 szeptemberében már elkészül az első telefon az új gyártócsarnokban.

A Nokia Komáromban eddig 100 millió eurót ruházott be, amiből felépített egy 20 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot és egy 10 ezer négyezetméteres logisztikai központot.

A Nokia 1998 októberében döntött úgy, hogy befektet Magyarországon, és decemberben határoztott Komárom mellett. A gyárat 1999-ben kezdték építeni és nyolc hónap múlva legyártották Komáromban az első telefont.

Szlovákiából is jöhetnek munkások

A gyár jelenlegi és jövőbeni kapacitásáról az ügyvezető igazgató nem kívánt nyilatkozni, csupán annyit mondott, hogy a komáromi az egyik legnagyobb gyára a Nokiának.

Elmondta azt is, ha nem sikerül Magyarországon elegendő munkást felvenniük, akkor a szomszédos Szlovákiában is megpróbálkoznak ezzel.

Jyrki Jalasto az MTI érdeklődésére elmondta: azért a magyarországi gyárukat bővítik, mert elégedettek a komáromi egység teljesítményével, illetve eredményeivel. További indoklásként elmondta, hogy Európában, a Közel-Keleten és Afrikában nagyon gyorsan nő a kereslet a mobiltelefonok iránt, és ezeknek a piacoknak egyik fő szállítója a komáromi gyár.