Valér
4 °C
8 °C

Felvágós dizájntelefonok a Nokiától

2004.10.13. 18:30
A Nokia szerdán bemutatta a 7280, 7270 és 7260 készülékből álló új divatsorozatát, amely a múlt század eleji art deco stílust ötvözi a mai technológiával. A három mobilon főképp a vörös, fekete és fehér színek a meghatározóak, és az alapvetően műanyag burkolatukon számos nem éppen szokványos anyag megjelenik, például textil, acél és bőr.
#alt# A divatsorozat meghatározó készüléke a 7280, amely nemcsak szokatlan csőszerű formájával hívja fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy nincsenek rajta sem numerikus gombok, sem látható kijelző. Az aprócska lcd valójában a készülék oldalán elhelyezett tükör mögött rejtőzködik és csak használat közben válik láthatóvá, a gombokat pedig egy tekergethető tárcsa helyettesíti, ezzel lehet a menükben navigálni, illetve betűket és számokat előkeresni az ábécéből. A mobilt széthúzva fogadhatjuk a hívásokat és ekkor kerül elő a digitális kamera is. Információink szerint a nyakkendősöknek és estélyiseknek szánt exkluzív mobil több mint kétszázezer forintba kerül. #alt#

Acél és bőr

Az olcsóbb modellek közül a széthajtható 7270 szép metszett acélborítást kapott, amely apró műanyag patentokkal felcsatolható, különböző szépségű és minőségű textilborítással rejthető el a kíváncsi tekintetek elől. A készüléket bőrpánttal és telefonékszerrel is feldíszíthetik azok a felhasználók, akiknek éppenséggel ehhez van kedvük. A mobil fontos kiegészítője a ruhaméreteket és pénznemeket átváltó alkalmazás és az FM rádió, de természetesen van benne kamera is.

#alt# Flash és divat

A sor végén kullogó 7260 formája nagyban hasonlít a megapixeles kamerájáról nevezetes 7610-re; annak kicsinyített mása, egy-két apró eltéréssel. A króm- és acélbetétekkel díszített mobiltelefon különböző pántokkal tehető még szebbé. Ebben is van kamera és Flash üzeneteket is tud küldeni.