Géza
-11 °C
-4 °C

Erotikus segédeszköz a Nokiától

A mattfekete Nokia 8910i kiválóan alkalmas arra, hogy egy társasági összejövetelen feltűnést keltsünk vele. Érdeklődő tekintetek kereszttüze vesz majd körül, amikor a készülék lassan, méltóságteljesen kisiklik a tokjából, vagy amikor vadnyugati mozdulattal visszacsappantjuk a helyére.
A Nokia 8910i tagadhatatlanul a sznobok telefonja: drága, dekoratív, ugyanakkor nem mutat fel olyan egyedülálló tulajdonságokat, ami miatt érdemes lenne kétszázezer forintnál is többet kiadni érte. A készülék ha autó lenne, fekete Dodge Viper lenne: azonnal elárulja tulajdonosáról, hogy mennyi pénzzel rendelkezik és milyen könnyedén tudja azt elkölteni.

Fallikus szimbólum

Szédítő perspektívák
Tekintse meg galériánkat
A 8910i tökéletesen lekerekített formája passzol egy elegáns öltöny zsebébe, a titán védőburok pedig önvédelmi eszközként is tökéletesen funkcionál. Az Index Esztétika- és Dizájnügyi Szakcsoportja szerint a fekete és krómozott elemek határozott S/M-orvosfetisiszta jelleget kölcsönöznek a telefonnak, erre talán csak apró lakkbőr-berakásokkal lehetett volna ráerősíteni (bár ez egy lakk védőhuzattal még pótolható). Az erotikus élményeket tovább fokozza, hogy a telefon két gomb megnyomására kétszer akkorára nő.

Mindezek ellenére, vagy tán épp ezért a Nokia 8910i alkalmas arra, hogy egy társasági összejövetelen feltűnést keltsünk vele, sok fej fog felénk fordulni, amikor a készülék lassan, méltóságteljesen kisiklik a tokjából, vagy amikor vadnyugati mozdulattal visszacsappantjuk a helyére.

Ami mozog, az kopik

A mobil kialakítása nem túl praktikus, hiszen minél több mozgó alkatrész található egy szerkezeten, annál nagyobb eséllyel romlik el valami. (Erre a egyébként a használati utasítás is felhívja a figyelmet.) A szerkesztőségünkben járt tesztpéldányt valószínűleg nem használták sokan, hiszen a képernyőn még védőfólia volt, ám az alján már kiesett egy csavar.

Egy alkalommal a SIM-kártya pottyant bele az alsó részbe, amit nagy nehezen sikerült kipiszkálnunk, ám ezek után már elképzelni sem mertük, hogy huzamosabb ideig tartó használat során mi minden ragadhat a titánburok alá.

Kényelmes billentyűzet

Gombnyomással növelhető Klikk a képre!
A 8910i gombjai először aprónak tűntek, de könnyen rá lehetett érezni a megfelelő kéztartásra, és ez után már nem okozott gondot egy SMS megírása. Sokkal nagyobb problémát okozott a gombok szerény kivilágítása, amely közel lehetetlenné teszi a mobil sötétben való használatát.

A készülék majdnem mindent tud: képernyője 4096 színt képes megjeleníteni, ám meglepően kis méretű, mindössze 84x48 képpontos. Van benne GPRS, HSCSD, WAP, MMS, prediktív szövegbevitel, naptár, infravörös és Bluetooth-kapcsolat. A Bluetooth segítségével egyebek között rádiós headset és számítógép csatlakoztatható a mobilhoz.

Unalmas elegancia

A játékok kifejezetten unalmasak voltak, a háttérképek csúnyák, a csengőhangok pedig egyenesen botrányosak, a csúcsmobiltól ugyanis nem egyszólamú prüntyögéseket vártunk. Szerencsére ezen lehet segíteni Java alkalmazások, játékok, képek és hangok letöltésével. Talán éppen az volt a Nokia alapötlete, hogy aki megvásárolja ezt a készüléket, annak nem okozhat gondot a költséges letöltés sem.