Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Csúcsmobilok párbaja

2000.12.01. 13:18
Finn tudósok a második évezred végére tökéletesítették őseik recepjét és megalkották a dizájn-funkció-technológia eddigi legmegnyerőbb együttállását a Nokia 6210 telefon formájában. Nem is sejtették, hogy a világ másik felén egy apró sziget radioaktív elektroszmogjából veszedelmes ellenfél emelkedett ki, amely saját kertjükben fogja megtámadni mindazt, amit éveken keresztül gondosan felépítettek. Az új japán csodafegyer neve: Sony J5, a végső küzdelem helyszíne pedig valószínűtlenül az Index szerkesztőségének harmadik emelete.
A bal sarokban a világ legnagyobb mobiltelefongyártója, a finn nemzetiségű Nokia, az aranykeresztes SMS-rend lovagja, a WAP bajnoka, a színes elő- és hátlapok arkangyala, az árvák és Psionok megmentője.

Vele szemben jobbra a világ leginvenciózusabb, önfejű és akaratos fejlesztője, a Sony, a nehézsúlyú, ámdebár dinamikus mozgású japán monstum, amely magát a szoftvergyártás Luciferét hívta segítségül ellenfele legyőzéséhez.

Nokia 6210

A médiatelefonok korai fázisban leledzett, instabil szoftverrel ellátott 7110-es WAP-os kezdeményét, hatalmas telefonkönyvet (500 név, nevenként három szám, cím és jegyzet, 160 SMS, 220 naptárbejegyzés) és relatíve nagy kijezőjét viszi tovább a 6210-es, csak ezúttal a szoftver szinte már tökéletes.

Tovább>>>

 Sony CMD-J5

Az ultrakönnyű J5-ös mobiltelefon teljesen cibér kinézettel rendelkezik, pszedo-háromdimendimenziós menürendszerrel navigálható, kétszólamú midi- vagy digitálisan rögzíthető telefoncsörgéssel és négy szürkeárnyalatú hatalmas (96x92 pixeles!) kijelzővel jutalmazza vásárlóit.

Tovább>>>

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!