Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Olcsó lesz a magyar iPhone

2008.08.17. 16:35
Bár a T-Mobile hivatalos árakat még mindig nem közölt az augusztus 22-én megjelenő telefonra, a Plastik blog megszerezte a díjcsomagok leírását. Ezek alapján elfogadható áron indul meg nálunk a forgalmazás.

Bár hivatalos sajtóközlemény még nem látott napvilágot, a Plastik azt állítja, hogy a magyar iPhone-tarifacsomagok árainak birtokába jutott. Angelday blogján arról ír, hogy a kisebbik csomagban 28 ezer forint lesz a 8 gigabájtos, 48 ezer forint a 16 gigabájtos csomag alapára. A havidíj 10 ezer forint lesz.

Ezért cserébe 400 lebeszélhető percet, 200 sms-t és 2 gigabájt adatforgalmat kap a vásásrló, tehát naponta 13 percet beszélhetünk ingyen, 7 sms-t küldhetünk és 67 megabájt adatforgalmat generálhatunk, ami nem sok, de böngészéshez bőven elég lehet.

Aki többre vágyik, az a nagyobbik csomagot veheti igénybe. Ebben 990 forintba kerül majd a 8 gigabájtos, hétezerbe a 16 gigabájtos iPhone. A havidíj 17 ezer forint lesz, de a cserébe nyújtott szolgáltatásból is sokkal több jár majd.

Összesen 600 lebeszélhető percet, 400 sms-t és 4 gigabájt adatforgalmat kapunk, utóbbi valószínűleg szinte mindenkinek elég lesz, hiszen a netkapcsolatot úgyis csak a telefonon használhatjuk, arra meg úgysem töltünk le nagyméretű fájlokat. A flashtámogatás hiánya tovább csökkenti a várható adatforgalmat, így aztán nehéz elképzelni, hogy 4 gigabájtba ne férne bele a többség havi böngészése.

A forgalmazás augusztus 22-én, pénteken indul meg, kizárólag a T-Mobile-nál, de arról egyelőre nincs hír, hogy a szolgáltató mikor óhajtja hivatalosan is nyilvánosságra hozni a csomagokat. A legutolsó információ az volt, hogy egy nappal a forgalmazás megkezdése előtt, csütörtökön.