Sms-zűr az OTP-nél

2006.06.23. 11:30
Személyi kölcsön elmaradt törlesztőrészletére figyelmeztető sms-sel bombázta meg több ezer ügyfelét az OTP Bank Rt. A csütörtökön esti üzenet olyanoknak is kiment, akinek nem hogy elmaradásuk, de kölcsönük sincsen.
Az üzenetek

Az esti üzenet betűhűen:
+36209400700
06-22 18:46
T. ügyfelünk! Bankunkhoz még nem érkezett be Személyi Kölcsönének törlesztése. Ha még nem törlesztett, kérjük 2006. 06. 20-ig rendezze tartozasat. OTP Bank Rt.

A reggeli helyesbítés:
+36209400700
06-23 8:17
T. ügyfelünk! Kölcsön törlesztésrol szolo tegnapi SMS-ünk sajnos tévesen került kiküldésre, tekintse targytalannak. A hibaért szives elnézését kérjük! OTP Bank

Csütörtökön este több ezer ügyfelének küldött tévedésből sms üzenetet az OTP Bank. Az sms a személyi kölcsön törlesztőrészletének elmaradására figyelmeztetett olyanokat is, akiknek semmilyen kölcsönük nincsen a banknál.

Ráadásul a 22-én este hét óra előtt elküldött üzenet arra sürgetett, hogy az elmaradt részletet legkésőbb június 20-ig fizesse be mindenki. Természetesen az este folyamán hatalmas roham indult az OTP telefonos ügyfélszolgálata ellen.

Munkatársunkat az ügyfélszolgálat arról biztosította, hogy tévedésről van szó. Bíztatásul az ügyintéző hozzátette, hogy velünk együtt több ezren megkapták a kölcsönről szóló üzenetet.

Pénteken reggel minden érintetthez újabb üzenet érkezett az OTP-től. Ebben elnézést kértek a kölcsönről szóló üzenet miatt, arra hivatkozva, hogy tévedés történt.

Ismereteink szerint az üzenetekből jutott a Pannon és a T-Mobile hálózatába is, tehát feltételezhető, hogy központi volt a hiba. Az ügyben megkerestük a nagybank sajtóosztályát, de még nem kaptunk választ.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön