Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

A Pannon is csökkenti árait

2003.08.18. 09:53
Annak érdekében, hogy az előre fizetett szolgáltatások előnyei könnyebben összehasonlíthatók legyenek, a Pannon GSM szeptember 1-től a korábbi másodpercalapú számlázás helyett 30 másodperces egységenként számolja el az ilyen tarifacsomagjaival folytatott beszélgetéseket.
A verseny szempontjából nagyobb értékkel bír ez a gyakorlat, mint a másodpercalapú számlázás - mondta Király István, a társaság vezérigazgató-helyettese. A mobilhívások fele egyébként általában 35 másodpercnél rövidebb. Király elmondta még, hogy ezzel egyidejűleg az előbbiek ellensúlyozására a cég jelentős tarifacsökkentést vezet be, a Praktikum Classic felhasználói például a hálózaton belüli hívások eddigi percdíjaihoz képest csúcsidőben 27, azon kívül 25 százalékkal olcsóbban telefonálhatnak, s hasonló mértékben csökken a Bee Original tarifacsomag hálózaton belüli, csúcsidős hívásainak percdíja is.

Átláthatóbb

Az összehasonlíthatóság mellett az átláthatóságot is kiemelt célként kezeli a Pannon, ennek érdekében például a Praktikum csomagoknál a hívási időszakok és hívásirányok által meghatározott, összetett korábbi tarifarendszert egy olyan váltja fel, amelyben csak a csúcsidejű és a csúcsidőn kívüli időszak, illetve a Pannon hálózatán belülre és azon kívülre irányuló hívások díjszabása különül el.

Király megjegyezte, hogy a mobiltelefon-piacon az utóbbi időben sokkal nagyobb horderejű árváltozások történtek, mint a Vodafone 1999-es megjelenése óta bármikor, ami abban nyilvánul meg, hogy a cégek egymást követő lépései közötti idő egyre rövidebb lett. Ez történt például, amikor a Vodafone piacra dobta a VitaMax Uno csomagját, amire napokon belül reagált a Pannon, majd pedig a Westel. Mindez pedig azért következik be, mert az egyes szolgáltatók lépései képesek felborítani a piaci egyensúlyt, a verseny ugyanis abba a fázisba érkezett, amikor a szolgáltatók egymástól vesznek el előfizetőket.