Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nézzen tévét a mobilján Ön!

2002.11.25. 01:26
Mobilon TV2-es híreket streamel a Pannon. Hordja Svábyt és Bárdost a mellényzsebében Ön!
Nem kell többé attól rettegnie a magyarság megfelelően fejlett mobillal rendelkező, Pannon-előfizető részhalmazának, hogy a Tények vagy a Napló egy-egy adásának elmulasztása esetén Sváby- vagy Bárdos-elvonásban, hidegverítéktől csatakosan kell bekkelnie huszonnégy órán át a következő híradásig: a Pannon új szolgáltatása révén már Nokia 9210 és 9210i kommunikátorról illetve a 7650-es fényképezős csúcstelefonról is nézhetők a TV2-es hírműsorok, a konvergencia és a mobilkommunikáció legnagyobb dicsőségére.

A Pannon vasárnap este sajtóközleményben közölte, hogy új korszak kezdődött a telekommunikáció hazai történetében: innovatív televíziós adás indult mobilon, a hírek hazai szerelmesei apró képernyőiken követhetik a TV2 Naplóját és a Tényeket.

A közlemény szerint "a közkedvelt hírműsor mobilra történő adaptálása magától értetődő választás volt, hiszen - amint azt a nemzetközi tapasztalatok is igazolták - a mobil adatátviteli technológiákra fogékony, az élvezhető minőségű mozgóképanyag (pl. mozifilmrészletek, videoklipek) letöltésére és megjelenítésére alkalmas telefonkészülékekkel rendelkező felhasználók esetében nagy az igény az információra".

A RealNetworks igen elterjedt technológiájával streamelt adás megtekintéséhez természetesen mobil internetes hozzáférés is szükséges, és persze a GSM rendszereken létező leggyorsabb adatátviteli megoldás, a HSCSD, amely a már említett készülékekkel elérhető, és ezek a készülékek rendelkeznek olyan minőségű kijelzővel, amely képes megjeleníteni a videoanyagot.