Gusztáv
3 °C
6 °C

Nézzen tévét a mobilján Ön!

2002.11.25. 01:26
Mobilon TV2-es híreket streamel a Pannon. Hordja Svábyt és Bárdost a mellényzsebében Ön!
Nem kell többé attól rettegnie a magyarság megfelelően fejlett mobillal rendelkező, Pannon-előfizető részhalmazának, hogy a Tények vagy a Napló egy-egy adásának elmulasztása esetén Sváby- vagy Bárdos-elvonásban, hidegverítéktől csatakosan kell bekkelnie huszonnégy órán át a következő híradásig: a Pannon új szolgáltatása révén már Nokia 9210 és 9210i kommunikátorról illetve a 7650-es fényképezős csúcstelefonról is nézhetők a TV2-es hírműsorok, a konvergencia és a mobilkommunikáció legnagyobb dicsőségére.

A Pannon vasárnap este sajtóközleményben közölte, hogy új korszak kezdődött a telekommunikáció hazai történetében: innovatív televíziós adás indult mobilon, a hírek hazai szerelmesei apró képernyőiken követhetik a TV2 Naplóját és a Tényeket.

A közlemény szerint "a közkedvelt hírműsor mobilra történő adaptálása magától értetődő választás volt, hiszen - amint azt a nemzetközi tapasztalatok is igazolták - a mobil adatátviteli technológiákra fogékony, az élvezhető minőségű mozgóképanyag (pl. mozifilmrészletek, videoklipek) letöltésére és megjelenítésére alkalmas telefonkészülékekkel rendelkező felhasználók esetében nagy az igény az információra".

A RealNetworks igen elterjedt technológiájával streamelt adás megtekintéséhez természetesen mobil internetes hozzáférés is szükséges, és persze a GSM rendszereken létező leggyorsabb adatátviteli megoldás, a HSCSD, amely a már említett készülékekkel elérhető, és ezek a készülékek rendelkeznek olyan minőségű kijelzővel, amely képes megjeleníteni a videoanyagot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!