Kornélia
-1 °C
15 °C

Playstation-telefonnal nyomja le az iPhone-t a Sony?

2007.06.13. 10:30
A szabadalmat már bejegyeztették, a nagy bejelentést kihirdették, de hogy mi is az, amivel a Sony Ericsson csütörtökön meglepi a világot, egyelőre titok. Mi azért tippeltünk.

A Sony Ericsson a Playstation Portable-re emlékeztető mobiltelefon-játékkonzol szabadalmát jegyeztette be az amerikai szabadalmi hivatalnál. A telefon nagyméretű kijelzője kilencven fokban elforgatható, így a játékokhoz ideális szélesvásznú képernyőt kapunk. A telefon billentyűzetén is szerepelnek a PSP-n (és a régebbi Playstation-verziókon) megszokott gombok és szimbólumok.

Szabadalom van, termék nincs?

A mobilcég szóvivője szűkszavú közleményében csak annyit mondott, jelenleg nem fejlesztenek a Playstation Portable technológiájára épülő mobiltelefont. A Sony amerikai játékrészlegénél már árnyaltabban fogalmaztak az illetékesek: azt mondták, addig nem szeretnének semmilyen új terméket bejelenteni, míg az nincs olyan állapotban, hogy nyugodt szívvel megmutathassák azt a világnak.

Az iparági pletykák ezzel szemben arról szólnak, hogy június 14-én Berlinben esedékes, nagy reklámkampánnyal övezett Sony Ericsson sajtópartin mutatják be a "Playstation-telefont". A japán-svéd gyártó már eddig is többször támaszkodott új telefonjai bevezetésekor a Sony bejáratott technológiáira és márkaneveire (lásd például a Walkman és Cyber-Shot zenelejátszós és kamerás mobilokat).

Elemzők szerint az esetleges bejelentés az iPhone premierje előtt két héttel tökéletes időzítésű lenne, viszont figyelmeztetnek arra, hogy a kézi játékkonzolok és a telefonok keresztezésére tett első próbálkozás, a Nokia Ngage néhány éve óriásit bukott.