Géza
-12 °C
-4 °C

Defektes a Motorola Razr

2006.03.13. 12:33
Az Egyesült Államokban először a Cingular Wireless mobilszolgáltató, néhány nappal később a T-Mobile USA jelentette be, hogy gyártási hiba miatt felfüggeszti a Motorola zászlóshajójának számító Razr (itthon V3) telefonok forgalmazását. A hazai forgalmazók tovább árulják a telefont.

Két Egyesült Államok-beli mobilszolgáltató, a Cingular Wireless és a T-Mobile USA is felfüggesztette a nálunk V3 néven árult Motorola Razr mobiltelefonok árusítását, mert kiderült, hogy a készülékek egy része gyári hibás, és megszakítja a bejövő hívást, esetleg kikapcsolódik, amikor a tulajdonos kinyitja a telefont. A Cingular múlt pénteken, a T-Mobile hétfőn jelentette be, hogy szünetelteti a modell árusítását.

#alt# A Motorola képviselői múlt pénteken bejelentették, hogy a gondot egy hibás alkatrész okozza, amely csak a telefonok egy részét érinti. A szolgáltatók viszont elővigyázatosságból állították le a forgalmazást, mert - mint egy T-Mobile-szóvivő elmondta - a kereskedőknél lévő készülékekről gyakorlatilag képtelenség eldönteni, hogy a hibás szériához tartoznak-e, vagy sem. A Motorola szerint a hibás telefonok idén január 16. és február 28. között kerültek a kereskedőkhöz, az Egyesült Álalmokban az első készülékeket február 1-én szállították le.

Itthon mindenki elégedett

"Nem tudunk róla" - mondta a hibáról Hajagos Rita, a magyarországi Motorola Kft. pr-menendzsere, aki szerint itthon "mindenki elégedett a készülékkel, soha semmilyen probléma nem volt vele".

A hazai mobilszolgáltatók mindegyike árulja a felső-középkategóriás készüléket, amely tavaly márciusban, amikor az Index tesztelte, 130 000 forintba került. A V3 most a Pannonnál listaáron 66 900, a T-Mobile-nál akciós listaáron 55 440, a Vodafone Vitamax csomagjában 52 980 forintért kapható. "A készülékekben itthon ilyen hibát nem tapasztaltunk, ezért hasonló lépéseket sem tervezünk" - közölte Somlyai Dóra, a Pannon kommunikációs igazgatója. Az Indexnek a másik két szolgáltató sem jelezte, hogy a forgalmazás felfüggesztését fontolgatná.

A Motorolánál dolgoznak a hiba kijavításán, és a cég nem tervezi, hogy visszahívja a telefont. Az amerikai cég szóvivője bejelentette, hogy a Motorola továbbra is nagy tételben szállítja a Razr-t a vevőkhöz és az elosztóközpontokba, és azt reméli, hogy a telefon minden piacon hozzáférhető lesz már ezen a héten.

A dizájnja miatt az egekig magasztalt Razr 2004-es piacra dobása óta a Motorola zászlóshajójának számít; tavaly 1,75 milliárd dolláros profithoz segítette a céget.