Ágnes
-1 °C
2 °C

Robi a mobilon

2005.10.10. 17:17
Harmadik generációs mobiltelefonokon is közvetítették Robbie Williams berlini lemezbemutató koncertjét, mi mégis inkább a helyszínen néztük végig.

Robbie Williams az elmúlt két évben nem készített új albumot, és ezzel olyannyira sikerült kiéheztetnie a rajongóit, hogy száz eurós jegyár mellett is telt ház fogadta, hétezer ember ünnepelte a visszatérő popsztárt vasárnap a berlini Velodrom stadionban. Másodpercre pontosan nyolckor kezdődött a show és pontosan kilencven percig tartott, de nem a német precizitás fertőzte meg a brit sztárt, csupán az élő közvetítések miatt kellett szigorúan tartania a menetrendet. Robbie Williams legfőbb szponzora ugyanis a T-Mobile, és a berlini koncertet a multinacionális szolgáltató 3G hálózatán, meg még két tucatnyi európai moziban élőben közvetítették.

"Úgy éreztem magam a hotel előtti tömeg láttán, mint Michael Jackson" - mondta két szám között Robbie értetlenkedő arccal, majd gyermekien ártatlan képet vágva megkérdezte a közönséget: "Elnézést, lehetek én a pop királya?" Artikulálatlan sikítozás formájában érkezett a válasz. Robbie Williams lefutotta az összes kötelező kört, az Angel, Feel meg Rock DJ számokat sikítások közepette énekelte a közönség - magában. A popsztár ugyanis eközben önelégült mosollyal az arcán tartotta nekik a mikrofont, úgysem hallatszott volna, ha ő is beszáll. Természetesen elhangzott a legutóbbi kislemezének slágere, a Tripping is, és az október 24-én megjelenő Intensive Care című albumról nyolc szám.

Modern

Robbie eddig is szeretett új technikákkal kísérletezni, tavaly októberben például nemcsak hagyományos cédén, hanem mmc memóriakártyán is kiadta egyik albumát. A kártya kifejezetten mobiltelefonokhoz és tenyérszámítógépekhez készült, és az összes szám mellett videókat is tartalmaz. Az ötletért felelős Carphone Warehouse még több album kiadását tervezi, amelyek mellé csengőhangokat és mobilos háttéképeket is mellékelne.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft