Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A hazai mobilpiac tizede a Sony Ericssoné

2002.06.17. 16:57
A Sony Ericsson az első negyedévben 10-11 százalékos részesedést ért el a magyar mobilpiacon és az első három hónapban mintegy 50 ezer készüléket adott el - közölte Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép- és kelet-európai igazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
A Sony Ericsson 2002 első negyedévében 5,8 millió készüléket adott el világszerte, s ezzel piaci részesedése ebben az időszakban 7-8 százalék között alakult - mondta el Wágner Tibor. A vállalat várakozásai szerint 2002-ben a világon 400-420 millió készület adnak el. Wágner Tibor elmondta: Magyarországon az a céljuk, hogy a piac alakulásától függetlenül megtartsák, illetve növeljék 10-11 százalékos részesedésüket.

A jövő az értéknövelt szolgáltatásoké

Az igazgató a magyar piacról elmondta, hogy már a telítődés szakaszába érkezett és ezért egyre nehezebb új mobilkészüléket új előfizetőknek eladni. Éppen ezért a Sony Ericsson célja az, hogy generálja a régi készülékek cseréjét. Wágner Tibor kifejtette: mivel a jövőben már nem az új előfizetők megszerzésén lesz a hangsúly, hanem a régiek megtartásán, a mobil cégeknek egyre több értéknövelt szolgáltatást kell majd nyújtaniuk hálózatukon.

Az igazgató aláhúzta: a Sony Ericssonnak az a célja, hogy piacvezetők legyenek a mobil képkezelésben. Wágner Tibor kifejtette: a Sony Ericsson már ma sem mobilkészülék-gyártóként határozza meg önmagát, hanem olyan cégként, amely mobil multimédiás eszközöket ad az emberek kezébe.

Új multimédiás telefonok

A sajtótájékoztatón a Sony Ericsson több olyan új készüléket is bemutatott, amelyek a következő hónapokban lesznek kaphatók Magyarországon. A P800-as multimédiás készülék például MP3 zenei anyagok lejátszására is alkalmassá válik, míg a T600-as az egyik legkisebb méretű és súlyú készülék lesz a piacon.