Mária
18 °C
28 °C

Mobiltávirányítós autó a Sony Ericssontól

2003.09.04. 09:40
A Sony Ericsson új, olcsóbb telefonjait a tinédzsereknek szánja: külső játékvezérlőt, kamerát és mobilról távirányítható kisautót ad a készülékek mellé.
Három új, kategóriájában az olcsóbbak közé tartozó, de különleges szolgáltatásokat kínáló mobiltelefont mutatott be tegnap a Sony Ericsson AB japán-svéd vegyesvállalat. A mindössze 33 grammos Z-200-as apró alapegységét az övre lehet csatolni vagy nyakban viselni, s vékony, a mikrofont is tartalmazó vezeték köti össze a fülhallgatóval.

Gamertelefon

A színes kijelzős T230-ast elsősorban a játékok kedvelőinek szánják, de a rákapcsolható kamerával fényképeket is lehet készíteni és továbbítani. A kagylószerűen nyíló, elsősorban a tizenéveseknek szánt Z600-as ideális partnere az ugyancsak most bemutatott Gameboard EGB-10 kétkezes játékvezérlő, amellyel a komoly konzolokhoz hasonlóan lehet irányítani a mobiltelefon kijelzőjén megjelenő figurákat.

A formához a tartalomról is gondoskodik a világ ötödik legnagyobb mobilkészülék-gyártója. Megállapodtak a Turner Broadcastinggal, hogy a cég tulajdonában levő, Magyarországon is látható Cartoon Network rajzfilmjeire épülő játékokat, csengőhangokat, képernyővédőket használhatják a cég telefonjainak vásárlói. Először többek között Tom és Jerry, Maci Laci és a Flintstones főszereplői lesznek hozzáférhetőek.

Távirányítható kisautó

Abszolút újdonság a legifjabb mobilozóknak szánt Bluetooth CAR-100, amelyhez a készülékkel távirányítható kis játék-versenyautó tartozik. A Z200-as ára a vállalat vezetőinek sajtóértekezletén elhangzottak szerint 236-295 dollár között lesz, a T230-as modellé ennél alacsonyabb, a Z600-asé viszont akár közel a kétszerese is lehet.