Aliz
6 °C
14 °C

Mobiltávirányítós autó a Sony Ericssontól

2003.09.04. 09:40
A Sony Ericsson új, olcsóbb telefonjait a tinédzsereknek szánja: külső játékvezérlőt, kamerát és mobilról távirányítható kisautót ad a készülékek mellé.
Három új, kategóriájában az olcsóbbak közé tartozó, de különleges szolgáltatásokat kínáló mobiltelefont mutatott be tegnap a Sony Ericsson AB japán-svéd vegyesvállalat. A mindössze 33 grammos Z-200-as apró alapegységét az övre lehet csatolni vagy nyakban viselni, s vékony, a mikrofont is tartalmazó vezeték köti össze a fülhallgatóval.

Gamertelefon

A színes kijelzős T230-ast elsősorban a játékok kedvelőinek szánják, de a rákapcsolható kamerával fényképeket is lehet készíteni és továbbítani. A kagylószerűen nyíló, elsősorban a tizenéveseknek szánt Z600-as ideális partnere az ugyancsak most bemutatott Gameboard EGB-10 kétkezes játékvezérlő, amellyel a komoly konzolokhoz hasonlóan lehet irányítani a mobiltelefon kijelzőjén megjelenő figurákat.

A formához a tartalomról is gondoskodik a világ ötödik legnagyobb mobilkészülék-gyártója. Megállapodtak a Turner Broadcastinggal, hogy a cég tulajdonában levő, Magyarországon is látható Cartoon Network rajzfilmjeire épülő játékokat, csengőhangokat, képernyővédőket használhatják a cég telefonjainak vásárlói. Először többek között Tom és Jerry, Maci Laci és a Flintstones főszereplői lesznek hozzáférhetőek.

Távirányítható kisautó

Abszolút újdonság a legifjabb mobilozóknak szánt Bluetooth CAR-100, amelyhez a készülékkel távirányítható kis játék-versenyautó tartozik. A Z200-as ára a vállalat vezetőinek sajtóértekezletén elhangzottak szerint 236-295 dollár között lesz, a T230-as modellé ennél alacsonyabb, a Z600-asé viszont akár közel a kétszerese is lehet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?