Erik, Alexandra
EUR 383,80 Ft
USD 366,82 Ft
9 °C
23 °C

A jövőbe menekül a Sony Ericsson

2002.03.06. 16:40
A Sony Ericsson a lassan telítődő mobilpiac legtehetősebb rétegének szánja új mobiltelefonjait, amelyeknél alapvetés a színes kijelző, és olyan extrákkal csalogatják a vevőket, mint a digitális kamera vagy a letölthető Java-alapú játékok.
A Sony és az Ericsson fél éve alakított közös vállalata erőteljes lökést tervez a mobiltelefonos multimédia terjesztésére új készülékeivel. Az idei katalógus egyértelműen azokat a vásárlókat célozza, akik évente lecserélik telefonjaikat, hogy ettől jobban érezzék magukat.

A várhatóan a százezer forintos lécet könnyedén lefejelő telefonok egytől egyig GPRS-el, Bluetooth drótnélküli csatolóval és színes kijelzővel készülnek. Utóbbi sokat lendít az esztétikai élményen, a kontrasztosabb megjelenítő üzeneteit várhatóan még csúnyán összegyűrődött szemmel is fel bírja dolgozni a felhasználó. Kérdés, hogy az akkumlátorok mennyit fejlődtek az elmúlt évben, hiszen ezek a kijelzők jelentősen megnövelik a telefonok fogyasztását.

T68i

T68i
Az első Sony Ericsson mobiltelefon a tavaly bemutatott első színes kijelzős Ericsson telefon továbbfejlesztett változata. A T68i multimédiás (kép/animáció/zene) üzenetek továbbítására is képes.

Saját képeket a telefonhoz csatlakoztatható CommuniCam digitális fényképező segítségével lehet elkészíteni. A kamera memóriájában maximális felbontással egyszerre 14 darab 24-bites színmélységű kép fér el, ám ezek online is tárolhatóak a Sony Style Imaging weboldalán. A kamerával saját miniképeslapot lehet készíteni, vagy a telefonkönyvben a nevek mellé egy képet is lehet illeszteni, ami segít a név tulajdonosának beazonosításában.

A készülék 900/1800 és 1900 MHz-es hálózaton is működik, súlya akkumulátorral együtt 84 gramm. Az akkumulátorok 3-12 órás beszélgetési, és 195-390 órás készenléti időt tesznek lehetővé. A 256 színű kijelző mérete 34*28 mm, a kamera maximális felbontása 640*480 pixel, boltokba áprilisban kerül.

Z700

Z700
A Sony-vonalról érkezik a Z700-as telefon, kifejezetten játékokra optimalizálva. A mobiltelefon két beépített játékkal érkezik, a Sötét zsaruk és a Charlie angyalai a Sony Pictures áldásával került pixelizációra.

A Z700 a Suntól vásárolt Java 2 Micro Edition nyílt környezetét használja, így szabadon tölthetők le külső fejlesztésű programok. Rendszeresen letölthetőek lesznek például új játékok, vagy a játékok új kiegészítői, verziói. A Z700 a régebbi Sony telefonok mintájára több szólamban képes megszólaltatni csengő- és egyéb hangokat, és beépített HTML- és WAP- böngészőt tartalmaz.

A készülék 900/1800 hálózaton működik, súlya akkumulátorral együtt 95 gramm. Az akkumulátorok 2-8 órás beszélgetési, és 50-200 órás készenléti időt tesznek lehetővé. A Z700-as várhatóan nyár elején érkezik Magyarországra.

P800

P800
A legfelsőbb kategória luxusigényeit kívánja kielégíteni a P800-as multimédiás telefon, amely nagyméretű, színes érintőképernyővel és beépített kamerával rendelkezik. A nyílt Symbian 7.0 platformra épülő eszközzel digitális fotók készíthetők és tekinthetők meg a 208x320 pixeles 4096-színű képernyőn, eltárolhatók a fotóalbumban és elküldhetők emailben PC-kre vagy MMS üzenetként egy másik mobiltelefonra is.

A P800-zal jegyzetelni is lehet, és képes kezelni a Powerpoint, Word és Excel formátumú fájlokat. Beépített böngészője képes elérni a webet (HTML és xHTML), az iMode- és WAP-szolgáltatásokat. A P800 várhatóan 2002 harmadik negyedévében lesz elérhető a piacon.

Egyéb kütyük

A Bluetooth technológiával működő HBH-30 fülhallgató telefonhívás kezdeményezésekor és fogadásakor szóbeli utasításokkal vezérelhető a telefon, 10 méteres távolságon belül. Egyszeri feltöltéssel a mindössze 28 grammos fülhallgató egész nap működőképes - készenléti ideje akár a 4 napot is elérheti, folyamatosan beszélni pedig maximum 4 órán át lehet vele.

A HCB-30 jelű autós kihangosító magától felismeri a mobiltelefont és vezeték vagy külön tartó nélkül is kapcsolódik hozzá. A felhasználó a telefon megérintése nélkül képes vezérelni, nem kell elvennie a kezét a kormányról. A HCB-30 autós kihangosító az összes fontosabb autóhifi- és hangszórórendszert kezeli. A beszéd során az autóba beépített mikrofon használható, csakúgy, mint a telefont vezérlő utasításokhoz.

A GC75 nevű háromsávos GSM adatmodem öt kontinens több mint 160 országában használható. A Type II méretű PC Card maximálisan 57,6 kilobit/másodperces átviteli sebességre képes, de GPRS vagy HSCSD adattömörítési protokolljaival ez adott esetben akár négyszeresére is növelhető.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek