Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Plasztikba foglalt féldrágakő

2003.09.16. 09:25
Az ékszerként népszerűsített Siemens SL55 csúcstelefon kirívóan szép darab, de apróbb hiányosságai kissé elhomályosítják a csillogását.
Az Index Trendfigyelő Bizottsága szerint a Siemens SL55 valódi divattelefon, amelyet kizárólag nyakba akasztva szabad hordani, ehhez persze be kell szerezni egy hasonlóan elegáns akasztót is. Ezzel a megállapítással egyébként a Siemens is egyetért: "az SL55 túl szép ahhoz, hogy meglapuljon a zsebben... úgy csillog, mint egy ékszer", írja a vállalat weboldala, de mi rájöttünk, hogy ebben van némi csúsztatás.

Műanyag álom

Tekintse meg képeinket
A mobil lekerekített formája, a sportautók légbeömlő nyílását utánzó hangszórónyílás és a szétcsúsztatható kialakítás igen tetszetős. A mindössze 79 grammos készülékkel talán még kacsázni is lehetne a vízen, de ezt nem mertük kipróbálni.

A nyomógombok már távolról sem ilyen mutatósak: az olcsó kínai játékok hangulatát idéző ezüstszínű gombok élesek és vékonyak, az irányítógomb elforgatásakor pedig előbukkan a készülék belseje, ami azt az érzést keltette bennünk, hogy a kerek plasztikdarab hamarosan úgy fog leesni a helyéről, mint egy hanyagul felvarrt nadrággomb. Szerencsére a telefon szétnyitása után előbukkanó numerikus gombok már megfelelő méretűek és könnyen kezelhetőek.

Mindenből egy kicsit

Az SL55 formás külalakjához egyáltalán nem passzol a kijelző és a menürendszer: bár a készülék 4096 színt képes megjeleníteni, ez egyáltalán nem látszik az ikonok puritán kidolgozottságán, a 101x80 pixeles kijelző pedig olyan apró, hogy csak háromsornyi szöveg fér el rajta.

Klikk a képre!
A Siemens weboldalának ismeretlen szerzője úgy fogalmaz: az SL55 "nemcsak egyszerű, hanem multifunkcionális is egyben". Mindez valószínűleg azt jelenti, hogy a készülék alkalmas az MMS fogadására és küldésére, a többszólamú csengőhangok lejátszására és a Java programok futtatására. Emellett GPRS és WAP kompatibilis, van rajta infravörös csatlakozó és a Siemens saját digitális kamerája is csatlakoztatható hozzá. Az SL55 támogatja a hangtárcsázást és a hangparancsokat, és a számítógépes adatszinkronizálást. Készenléti ideje 200 óra, beszédideje 210 perc.

A Vodafone VitaMAX kártyával 104 990 forintért, előfizetéssel 69 990 forintért adja az SL55-öt. A Pannon GSM előfizetéssel 64 900 forintért, Praktikum csomagban 89 900 forintért, Bee csomagban 89 900 forintért adja a mobilt. A Westelnél 24 hónapos előfizetéssel 79 900 forintért, részletre 39 900 forintért, 12 hónapos előfizetéssel pedig 89 900 forintért lehet megszerezni a Siemens csúcsmobilját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?