Sára, Márió
2 °C
6 °C

Háromszázezer sms havonta

2005.05.12. 11:45
Egyetlen hónap alatt 182 689 szöveges üzenetet pötyögött be a mobiljába egy indiai férfi, de ez csupán a rekordkísérletének a főpróbája volt. A célja havi háromszázezer sms, mert így bekerülhet a Guiness Rekordok Könyvébe.

Az indiai Deepak Sharma bizonyára nagyon szereti a családtagjait és a barátjait, hiszen egyetlen hónap alatt 182 689 szöveges üzenetet küldött nekik. Azt nem írták meg az indiai lapok, hogy a férfi miként tudott körülbelül tizennégy másodpercenként új üzenetet küldeni; valószínűleg vagy nagyon szűkszavú volt, és csupán egy-két szót írt, vagy nagyon fürgék a hüvelykujjai.

Az elszánt férfi bemelegítésként először csupán ötvenezer sms-t küldött el, a következő hónapban azonban már elérte a százezret. Most már naponta hatezer sms bepötyögésére képes, de Deepak Sharma ezzel sem elégedett, hiszen a legfőbb célja az, hogy bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe, és ehhez állítólag naponta tízezer, azaz havi háromszázezert sms-t kell elküldenie.

Sharma mobilszolgáltatója ezernégyszáz oldalas számlával jutalmazta a próbálkozást, de a férfinak nincs miért aggódnia, mivel korlátlan üzenetküldésre fizetett elő az Airtel nevű cégnél.