József, Bánk
-6 °C
0 °C

Nyitható, csavarható és csúsztatható mobilok a Samsungtól

2004.05.27. 16:00
A Samsung ma bemutatta azokat a készülékeit, amelyek idén nyáron jelennek meg Magyarországon; a többségük középkategóriás és valamilyen módon szétnyitható. A legolcsóbb modell nagyobb és szebb kijelzőt kapott, a csúcskategóriásak pedig Palm vagy Windows Mobile operációs rendszert. Még egyik sem támogatja a szélessávú EDGE adatátvitelt és a Bluetooth rádiós hálózati kommunikációt, de az év vége felé mindkét technológia megjelenik egy-egy Samsung-készülékben, derült ki a sajtótájékoztatón.
Tekintse meg képeinket!
A szétcsúsztatható SGH-D410 egyik erőssége a kijelzője, hiszen 176x220 képpontot és 260 ezer színt tud megjeleníteni. Ez elforgatható vga minőségű kamerája filmrögzítésre is alkalmas, és a mobil hatvannégy szólamú csengőhangokat szólaltat meg. Emellett van benne email kliens, wap, mms és kezeli java programokat. A Samsung ezzel egy időben, június elején dobja a piacra a kisméretű SGH-X450-es modellt is.

Júliusban az SGH-E300 kameratelefon megjelenése várható, amelynek a belső és a külső kijelzője is hatvanötezer színt tud megjeleníteni; a belső 128x160, a külső 96x64 képpontos. A kagylóformájú szétnyitható készülék beépített kamerája VGA minőségű fotókat készít. Augusztusban a szétcsúsztatható SGH-E800 kerül a boltok polcaira, amely hasonló minőségű kamerával lett felszerelve, de beépített vakuval és huszonkét megabájtos belső memóriával rendelkezik, amelyet mmc kártyával lehet bővíteni. A készülék kijelzője hatvanötezer színű és 128x160 képpontos.

Fejlett intelligencia

Klikk a képre!
Az úgynevezett okostelefonok sorát az SGH-i700 és SGH-i500 modellekkel gyarapítja idén a Samsung, amelyek közül az előbbi Microsoft Pocket PC 2002, az utóbbi Palm operációs rendszert használ. Mindkét készülék háromsávos, támogatja a wap 2.0, gprs, mms és java technológiákat, illetve hatvanötezer színű kijelzővel, vga kamerával, mmc kártyaolvasóval és email klienssel rendelkeznek. Az i500 esetében a kijelző, míg az i700 esetében a kamera forgatható el.

A Samsung első megapixeles kameratelefonja az SGH-P730, amely 1024-szer 864 képpontos felvételeket készít. A szeptemberben megjelenő kagylóformájú mobil jó minőségű, minden irányban elforgatható tft kijelzőt kapott (260 ezer színű és 176x220 képpontos). Az SGH-P730 memóriája mmc kártyával bővíthető, és van benne mp3 lejátszó.