Márk
13 °C
28 °C

Mobilos magánnyomozók

2001.09.10. 11:05
Ha egy figyelmes állampolgár használható tippet ad a rendőrségnek, a müncheni SafeCity SMS-szolgáltató 500 márkával honorálja a szolgálatait. A vállalkozás természetesen költséghatékony módon kíván működni, így a szaglászó magánnyomozóknak szánt minden információt egy rövid reklámmal egészítenek ki.
A német SafeCity SMS-szolgáltató előfizetőit teljesen legálisan a rendőrség hivatalos körözési felhívásaival látja el. Peter Schmid egykori rendőrfelügyelő müncheni vállalkozása ezúton próbálja segíteni a hobbidetektíveket, akik ellopott autók, eltűnt személyek és szökött bűnözők után nyomoznak.

A rendőrségi szakszervezet elnöke, Konrad Freiberg nem sok kivetnivalót talál a szolgáltatásban. "A rendőrség minden segítségre rá van utalva" - jelentette ki a heise.de híroldal tudósítójának. Jobban tetszene nekik, ha nem volna ott a reklám, de így sem okozhat ez problémát. Mindenesetre Freiberg nem tudja elképzelni, hogy valóban sikeres lesz a szolgáltatás.

A SafeCity felelőseit nem foglalkoztatják adatvédelmi aggályok. A tagok a rendőrséget közvetlenül értesítik, az őrszobáról pedig anonim visszaigazolás érkezik a céghez a használhatónak bizonyult segítségről - jelentette ki Peter Schmid.

A cég saját adatai szerint a szolgáltatást már 8 ezer tag használja, a SafeCity vezetője pedig azt reméli, az év végéig ez a szám 50 ezerre bővülhet.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
5999 Ft
5100 Ft