Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Vasárnaptól SMS-ben is lehet lottózni

2003.09.19. 15:25
A Szerencsejáték Rt. vasárnap 13 órától új szolgáltatást vezet be: az összes lottó, a joker, a Kenó, valamint a totó és a góltotó SMS-en is megjátszható lesz.
A tippeket a 06/70-700-7007 normál díjas telefonszámra kell beküldeni. Az új szolgáltatást azok vehetik igénybe, akik rendelkeznek szerencsekártyával vagy bankkártya-szerződéssel; mindkettő megvásárolható, illetve megköthető a lottózókban.

Biztonságos fogadás

Akik bankkártyájuk terhére szándékoznak fogadni, saját azonosító számot kapnak, az óvatosabbak pedig még egy titkos SMS jelszót is kérhetnek első bejelentkezésük alkalmával. A regisztrációhoz a 224-2424-es budapesti, vagy a 0640-313-313-as kék számot kell felhívni.

Azok, akik állandó számokkal játszanak, nem kell, hogy minden alkalommal beüssék a tippjüket, elegendő, ha a játék azonosítóját és a szünetjelet követően, egy U (azaz: utolsó játék) betűt írnak be, ezzel a korábban legutoljára érvényesített számaikkal vesznek részt a következő sorsolásban.

Az "ad hoc" játékosok kérhetnek gépi vagy gyorsjátékot, amikor a számítógép véletlenszerűen adja meg a tippeket. Ilyenkor elegendő, ha a fogadó a játék típusát és a megjátszani kívánt mezők számát küldi el.

Az elért kisnyereményeket, ha a játékos másképp nem rendelkezik, automatikusan jóváírják a szerencsekártyán, vagy átutalják a nyertes bankszámlájára. A nagyobb nyereményekről a Szerencsejáték Rt. értesítést küld.

Jövő héten megdőlhet a lottórekord
Az ötös lottón 2,945 milliárd forintot nyerhet szombaton a legszerencsésebb fogadó. Ez minden idők második legnagyobb magyarországi lottónyereménye, mely 26 millió forinttal marad el az eddigi rekordtól. Ezen a héten ez Európában a legmagasabb összegű lottónyeremény.

Magyarországon a legmagasabb összeget tavaly december 28-án nyerte meg egy házaspár. A legutóbb március 1-jén találtak telitalálatos szelvényt, a főnyeremény immár 27 hete halmozódik. A szabályok szerint az ötös lottó esetében legfeljebb 52 hétig növekedhet a nyeremény. A Szerencsejáték Rt. heti árbevétele - valamennyi gépi játékot tekintve - a múlt héten döntötte meg az ez évi rekordot, amely 2,739 milliárd forint volt. A különböző szerencsejátékok bevételének 45 százaléka kerül a nyereményalapba, az összeg 17 százaléka az állam bevételét gazdagítja játékadó formájában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!