Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Alulról támad a Sony Ericsson

2005.11.14. 17:14
Fontos piaci szegmens a legalsó, hiszen itt lehet tömegeket elérni, amely megalapozhatja egy márka sikerét. Ezt a Sony Ericsson döntéshozói is tudják, és most úgy döntöttek, hogy három új alapkészülékkel erősítik a piaci jelenlétüket.

Sony Ericsson Z300

Ha összecsukom óra, ha kinyitom telefon. Bár a Z300 az alsó kategória csúcsmodellje, ennél sokkal többet nem nyújt a felhasználónak.Kifejezetten tinilányoknak készült, cserélhető előlapjára ugyanis aprócska csillogó izéket lehet ragasztani, és a tinilányok szeretik a csillogó izéket. Van benne telefonkönyv, ébresztő, emlékeztetők meg naptár, de ez utóbbi nem olyan kreatív, mint a Samsungnál. A legviccesebb az, hogy csukott állapotban automatikusan bekapcsol a billentyűzár, és a cég sajtóközleménye szerint ez különösen hasznos. Miért is?

Sony Ericsson J220

Nem könnyű olyan mobilról írni, amely azon kívül, hogy telefonálni lehet vele, szinte semmit sem tud. Ugyanúgy ötszáz telefonszámot és kétszáz sms-t tárol, mint a J230, és a menüjét úgy "tervezték meg", hogy a konkurens mobilról áttérők is könnyen használhassák. Az irányítógombokon található ikonjelöléseknek köszönhetően a magyarországi Sony Ericsson cégvezér szerint akár nagymamák is tudják kezelni, a kétkedők szerint azonban az időseknek ehhez már nagyítóra is szükségük van. A mobil előfizetéssel állítólag a tízezer forintnál is olcsóbb lesz.

Sony Ericsson J230

A Sony meg az Ericsson mérnökei kitaláltak egy speciális dizájnt, és azóta mindegyik készülék szinte ugyanúgy néz ki, egy-két apróságtól eltekintve. Ez a néhány eltérés azonban meghatározza a készülék fogadtatását, és ennél a modellnél sikerült nagyon béna irányítógombot rakni a kijelző alá: az ember először azt hiszi, hogy csak a középső pöcköt kell csak böködnie, a hüvelykujj lassan érez rá a lényegre. Ennek a mobilnak minden kincse az FM rádió, és hogy minden lényeges dolog - sms, zene, hívásfogadás - egy gombnyomással elintézhető.