Lehel
17 °C
27 °C

Fényképezős mobilok a SonyEricssontól

2003.10.21. 21:02
A svéd-japán vállalat a P900-as és a T630-as modelleket mutatta be Las Vegasban és Pekingben. Mindkét telefon beépített digitális kamerával és fejlett játszási lehetőségekkel rendelkezik.
A P800 utódjaként színre lépett P900 számos újítást tartalmaz, például 65 ezer színt képes megjeleníteni és 48 megabájtra nőtt az alapmemóriája. Bár a felhasználó ebből csak 16 megabájtot használhat fel, a gyártó egy 32 megabájtos Memory Stick Duo kártyát is mellékelt a mobilhoz, amely akár 128 megabájtos kártyát is képes fogadni.

A készülék a bevált érintőképernyős kezelőfelületet alkalmazza. A Symbian 7.0 operációs rendszeren futó Opera böngésző egyszerre támogatja a HTML, WAP és cHTML típusú tartalmat, tehát gyakorlatilag az összes weboldalt képes megjeleníteni.

Játékos képkezelés

P900
A SonyEricsson a multimédiás funkciókat is bővítette, így most már mozgókép rögzítésére is alkalmas a telefon. A P900 QCIF formátumban, MPEG4 videótömörítéssel tárolja a felvételeket, amelyek percenként közel 1 MB memóriát foglalnak el. A P900 emellett komplett mp3 lejátszót tartalmaz, valamint a csengőhangjai is lehetnek mp3 formátumúak.

A képek, videók és egyéb fájlok továbbküldése a közeli készülékekre bluetooth, infravörös és kábeles átvitellel, a távolikra pedig a mobilhálózaton keresztül, MMS vagy e-mail formájában lehetséges.

A készülékben személyi adatkezelő, előjegyzésnaptár, feladatlista, feljegyzéskészítő és hangrögzítő is található, amelyeket szinkronizálni lehet az Outlook és a Lotus 2.x számítógépes szoftverekkel.

A P900 a Java és a Mophun alapú játékokat támogatja, a gyári CD-n pedig a V-Rally1 háromdimenziós változata szerepel.

Formás fényképész

A SonyEricsson T630 beépített kamerával, nagy fényerejű kijelzővel és formatervezett külsővel rendelkezik. A fényképek elkészítéséhez mindössze két kattintásra van szükség, és a P900-nál is megtalálható csatornákon keresztül lehet továbbküldeni a fájlokat.

A T630 szintén a Java és a Mophun platformokat támogatja, és gyárilag megtalálható benne a V-Rally2 autóverseny játék, amelynek 32 szólamú zenéje és force feedback játékvezérlése van, azaz a készülék vibrálással jeleníti meg az autót érő hatásokat. A T630 készülékre több mint száz játék tölthető le a készülékre a SonyEricsson webhelyéről, vagy a mobilszolgáltatók portáljairól.

A SonyEricsson egy új üzenetküldő alkalmazással is megjelent a T630-ban: a "My friends a Wireless Village" segítségével a felhasználó gyorsan elérheti a címlistát, és kiválaszthatja a kívánt kommunikációs formát, az SMS-t, az MMS-t, az e-mailt vagy a csevegést.