Judit
2 °C
7 °C

Idén érkeznek az új multimédiás Sony Ericsson mobilok

2002.05.29. 10:20
A Magyarországon már kapható T68i mellett két új Sony Ericsson készüléket mutatott be Jan Wareby, a cég alenöke keddi sajtótájékoztatóján. A Z700 és a P800 típusjelű multimédiás készülékek itthon előreláthatólag az év végén lesznek elérhetők.
T68i A T68i az első, és Magyarországon jelenleg az egyetlen mobiltelefon, mely képes multimédiás üzenetek, MMS-ek küldésére és fogadására. Ezt egy készülékhez csatlakoztatható kamera teszi lehetővé. A képek email-címre is elküldhetők, illetve a webes tárhelyen létrehozott fotóalbum is böngészhető a telefonnal. A készülék segítségével fényképes telefonkönyv is létrehozható.

A T68i használja a Bluetooth technológiát, így lehetséges a vezeték nélküli headset használatát, vagy a számítógépre kapcsolódás. A kijelzőre bármilyen egyéni háttérkép letölthető. A telefonnak 390 órás készenléti, és 12 órás beszélgetési ideje van, akkuval együtt a súlya 84 gramm. 900, 1800 és 1900 MHz-es hálózatokban is használható.

Letölthető játékok

Z700 A Z700 és a P800 valószínűleg az év végén kerül Magyarországon forgalomba. A Z700 Java-támogatással rendelkezik, ezt a gyártó elsősorban arra szánja, hogy új generációs, bonyolultabb játékok is játszhatók legyenek rajta. A játékok letölthetők lesznek az internetről. A telefon alkalmas a hangrögzítésre, az így felvett anyagok akár csengőhangként is funkcionálnak. 900 és1800 MHz-en működik, és szintén támogatja a Bluetooth-ot.

Érintőképernyő és filmlejátszás

A P800 jelenleg a legfejletteb telefonja a cégnek, ún. "okos telefon" (smartphone). Beépített digitális kamerával rendelkezik, teljes első felületén színes kijelző található, melynek alsó felére ráhajtható a billentyűzet. A készülék a PDA-k számos jellegzetességével bír: érintőképernyővel is fel van szerelve, ez ujjal és mutatópálcával is kezelhető. A telefon a nyílt forráskódú Symbian operációs rendszert használja, és Java-támogatással is rendelkezik. Írott és hangjegyzetek rögzíthetők a segítségével, ezek szinkronizálhatók a PC-n tárolt jegyzetekkel.

A P800 szintén képes a számítógéphez, vagy más eszközökhöz a a Bluetooth technológia segítségével kapcsolódni. Az email-mellékleteket is kezeli, képes megjeleníteni a Word, Excel, PowerPoint és Acrobat dokumentumokat. Ezeken kívül még 20 megjelenítő-program található a készülékhez mellékelt CD-n. A telefonnal klipek, filmrészletek is lejátszhatók.

P800

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?