Móric
14 °C
17 °C

Idén érkeznek az új multimédiás Sony Ericsson mobilok

2002.05.29. 10:20
A Magyarországon már kapható T68i mellett két új Sony Ericsson készüléket mutatott be Jan Wareby, a cég alenöke keddi sajtótájékoztatóján. A Z700 és a P800 típusjelű multimédiás készülékek itthon előreláthatólag az év végén lesznek elérhetők.
T68i A T68i az első, és Magyarországon jelenleg az egyetlen mobiltelefon, mely képes multimédiás üzenetek, MMS-ek küldésére és fogadására. Ezt egy készülékhez csatlakoztatható kamera teszi lehetővé. A képek email-címre is elküldhetők, illetve a webes tárhelyen létrehozott fotóalbum is böngészhető a telefonnal. A készülék segítségével fényképes telefonkönyv is létrehozható.

A T68i használja a Bluetooth technológiát, így lehetséges a vezeték nélküli headset használatát, vagy a számítógépre kapcsolódás. A kijelzőre bármilyen egyéni háttérkép letölthető. A telefonnak 390 órás készenléti, és 12 órás beszélgetési ideje van, akkuval együtt a súlya 84 gramm. 900, 1800 és 1900 MHz-es hálózatokban is használható.

Letölthető játékok

Z700 A Z700 és a P800 valószínűleg az év végén kerül Magyarországon forgalomba. A Z700 Java-támogatással rendelkezik, ezt a gyártó elsősorban arra szánja, hogy új generációs, bonyolultabb játékok is játszhatók legyenek rajta. A játékok letölthetők lesznek az internetről. A telefon alkalmas a hangrögzítésre, az így felvett anyagok akár csengőhangként is funkcionálnak. 900 és1800 MHz-en működik, és szintén támogatja a Bluetooth-ot.

Érintőképernyő és filmlejátszás

A P800 jelenleg a legfejletteb telefonja a cégnek, ún. "okos telefon" (smartphone). Beépített digitális kamerával rendelkezik, teljes első felületén színes kijelző található, melynek alsó felére ráhajtható a billentyűzet. A készülék a PDA-k számos jellegzetességével bír: érintőképernyővel is fel van szerelve, ez ujjal és mutatópálcával is kezelhető. A telefon a nyílt forráskódú Symbian operációs rendszert használja, és Java-támogatással is rendelkezik. Írott és hangjegyzetek rögzíthetők a segítségével, ezek szinkronizálhatók a PC-n tárolt jegyzetekkel.

A P800 szintén képes a számítógéphez, vagy más eszközökhöz a a Bluetooth technológia segítségével kapcsolódni. Az email-mellékleteket is kezeli, képes megjeleníteni a Word, Excel, PowerPoint és Acrobat dokumentumokat. Ezeken kívül még 20 megjelenítő-program található a készülékhez mellékelt CD-n. A telefonnal klipek, filmrészletek is lejátszhatók.

P800