Eleonóra
-1 °C
2 °C

A Tele2 lenne a negyedik magyar mobilcég

2004.11.24. 09:06
Amennyiben beléphetne a Tele2 a magyar mobilpiacra, ezer új munkahelyet teremtene, jelentette ki a svéd cég vezérigazgatója, aki szerint a színtér négyszereplőssé bővülésével az ügyfelek járnának a legjobban.
Ezer új munkahelyet teremtene a Tele2 Magyarországon, amennyiben beléphetne a mobiltelefon-piacra is. A svéd gyökerű társaság ez év tavaszán jelent meg a hazai vezetékes telefóniában, és ügyfeleinek száma mára meghaladja a kétszázezret, nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Lars-Johan Jarnheimer, a Tele2 AB elnök-vezérigazgatója.

Érdemes elkezdeni

Jarnheimer a Tele2 magyar csapatát jött meglátogatni, ugyanakkor tárgyal majd kormányzati szereplőkkel is a harmadik generációs mobiltelefon (UMTS)-tenderről. A vezérigazgató szerint érdemes még új szereplőnek megjelenni a magyar mobilpiacon: Ha kétszereplős a piac, az győzelem, ahol háromszereplős, ott háború van, ha pedig négy cég nyújt szolgáltatást, akkor "az ügyfél a király", vélte a szakember.

Jelenleg 11 mobiltelefon-piacon van jelen a cég, és például Hollandiában szintén közel nyolcvan százalékos volt a penetráció, amikor elkezdték a szolgáltatást, fogalmazott a vezérigazgató. Bár azt Jarnheimer nem árulta el, mekkora összeg lenne egy új hálózat kiépítése, utalt rá, hogy ez nem jelent gondot a nagyon jó pénzügyi állapotban lévő Tele2-nek. A cégvezető elégedett a magyarországi teljesítménnyel, mint mondta, 24 ország közül ez a második legjobban sikerült bevezetés.