József, Bánk
-7 °C
0 °C

Tüllszoknyás atléta

2004.12.15. 10:40
A Nokia új középkategóriás készüléke mindent tud, amit egy telefontól elvárunk, sőt: rengeteg haszontalan extrát is tartogat. Leteszteltük a villogó csodát, majd fénycsíkot húztunk a levegőbe.
Komolyabb telefonos ismeretekkel rendelkező szakemberek már hónapok óta suttogtak az Egy Telefonról. Arról a készülékről, mely formás és giccses is egyszerre, mely magába olvasztja a legújabb csúcstechnikát és a legkeményebb lengyelpiacos gagyit. Nos, végül megérkezett szerkesztőségünkbe az Egy Telefon.

Helyeske

A Nokia 3220-as készüléke teljes harci díszben állított be, gyakorlatilag az összes telefonra aggatható marhaság megtalálható rajta. A készülék elsőre kimondottan pofásnak mutatja magát, formavilága egy izmait befeszítő testépítőt juttat eszünkbe, bár inkább abból a fajtából, amelyik legszívesebben apró tüllszoknyában és rózsaszín fejpántban vállalná fel önmagát.

Szép kerek vonalak, két oldalán rejtélyes kitüremkedések gumiból, jól kialakított ergonómia, ilyen a 3220-as. Az indítás után kellemes a folytatás, a kijelző igazán jó minőségű, éles képet ad. A billentyűzet könnyen kezelhető, a gumiszerű borításon nem csúszik félre ujjunk, könnyű sms-t írni vagy manőverezni. Az egybeépített irányítógomb is használható, jobbra-balra, fel-le mozgatva ugrálhatunk a menük között, az egészet lenyomva pedig kiválaszthatjuk a jelölt elemet.

A készülék persze rendelkezik fényképezőgéppel, a vga felbontású kiegészítő a tőle elvárható minőséget hozza. A wap azonban tesztünk alatt sehogy sem akart normálisan működni, a szokásosnál jóval lassabban töltötte le az oldalakat, már-már kiérdemelte a használhatatlan jelzőt.

It's a kind of magic

Klikk a képre!
Tekintse meg képeinket!
De valójában nem is ez a lényeg. Aki ugyanis 3220-ast vásárol, az valószínűleg az Xpress-on Fun borítás miatt választja a készüléket, mely egyéniségénél fogva lesokkolja a tulajdonost, akinek így aztán úgysem lesz ideje wapolgatni. A telefon eleve tágan értelmezi a jó ízlés határait, ami világosan kiderül, amikor valaki felhív minket.

Ilyenkor ugyanis a 3220-as elképesztő hangorkánját a kijelző és a rejtélyes oldalsó gumidudorok fényshow-ja kíséri: a ritmusnak megfelelően kivilágosodik és elsötétül az lcd, a telefon oldalában eddig szégyenlősen megbújó ledek pedig zöldes-pirosas-sárgás táncba kezdenek.

Ez azonban csak a kezdet, az igazi szenzációt a Fun hátlap szolgáltatja, ez a szenzáció pedig nem más, mint a hullámüzenet! Ízlelgessük egy kicsit ezt a szót, olyan misztikus, olyan rejtélyes, de ne gondolkozzunk sokáig, inkább indítsuk el az alkalmazást! Írjunk be egy szöveget és várjuk a hátlapon található egysoros ledből áradó csodát.

Ismerkedjen!

Nehéz leírni az élményt: ha a telefon vad rángatásába kezdünk, a mozgásérzékelővel kisegített ledsor a levegőbe vési a beírt üzenetet. Lényegében bármit kiírathatunk, a szövegeken kívül szívecskét, nyilakat vagy a memóriába található ábrák bármelyikét.

Innentől kezdve aztán korlátlanok a lehetőségek. Ha buliban megcsörren a telefonunk, annak hangereje biztosan túlharsogja a dj-t, a csörgést kísérő színes villogás pedig meggyőzi ismerőseinket arról, hogy lazák vagyunk. Ha pedig a táncparkett közepén meglátjuk életünk szerelmét, nem kell többé áttörnünk a tömegen: csak bepötyögjük számunkat a telefonba, majd vad rángásba kezdünk. Így aztán a távolból is közzétehetjük elérhetőségeinket, miközben folyamatosan nagyon jó fejek vagyunk.

Összességében a 3220-as jó minőségű, kellemes kis telefon, jól belőhető célcsoporttal, buliba járó fiataloknak ideális választás lehet. Kártyás előfizetéssel a Pannonnál GSM-nél bruttó negyvenezerbe, a T-Mobile-nál negyvenháromba, a Vodafone-nál harmincötezerbe kerül a telefon.