Auguszta
-3 °C
2 °C

Nem árul olcsó telefont a T-Mobile?

2004.10.11. 12:40
Sajtóértesülések szerint a karácsonyi szezonra már nem rendelt olcsó, belépő szintű mobiltelefonokat a német T-Mobile. A jelek arra utalnak, hogy ez a fejlemény a vállalatcsoport teljes európai működésére kihat.
A német Focus magazin értesülései szerint az ország legnagyobb mobilcége, a T-Mobile nem kíván többet olcsó telefont rendelni a Nokia és a Siemens készletéből.

Ez a lépés azzal volna egyenértékű, hogy a Telekom leányvállalata visszavonul az olcsó mobiltelefonok piaci szegmenséből, emlékeztet a lap.

A Focus beszámolója szerint a T-Mobile Európa-szerte csökkentette a mobiltelefonok megrendelését. Ez mindenekelőtt a Nokia és a Siemens belépő modelljeit érinti, amelyeket rendszerint előre fizetendő kártyás konstrukcióban kínálnak.

Karácsony fapad nélkül?

2004 negyedik negyedévére a T-Mobile három millióval kevesebb telefont rendelt, mint egy egy negyedévvel korábban, idézte a lap egy londoni nagykereskedő szavait. Szerinte a T-Mobile még a karácsonyi szezon előtt teljesen kivonul az olcsó mobilok piacáról.

A T-Mobile illetékesei a Focus megkeresésére azt válaszolták, hogy mindenekelőtt a meglevő stabil ügyfélkör fejlesztésére kívánnak koncentrálni.