Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója a Törzsasztalban

2002.09.05. 12:37
Az Index Törzsasztalának vendége pénteken reggel 9-től Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója. Magyarország harmadik mobilszolgáltatója nemrég átalánydíjas internetszolgáltatásba kezdett, amely iránt óriási az érdeklődés. A rengeteg felhasználó által leterhelt hálózat lassúságát sok kritika érte, a cég fejlesztéseket ígér.
Az Index Törzsasztalának vendége pénteken reggel 9-től Vitai Attila, a Vodafone néven szolgáltató VRAM Rt. vezérigazgatója. Magyarország harmadik mobilszolgáltatója három éve lépett a piacra, azóta közel hétszázezer ügyfelet sikerült megnyernie magának. Az augusztusi adatok szerint a Vodafone hazai mobilpiac 11 százalékát tudhatja magáénak, mellyel harmadik a Westel és a Pannon GSM mögött.

A cég július 15-én indította átalánydíjas GPRS-alapú internetszolgáltatását, mely óriási érdeklődést váltott ki. A Matáv-kedvezmények eltörlése után úgy tűnt, a Vodafone mobilinternetje olcsó alternatívát jelenthet a modemes internetezés helyett.

A havi 3125 forintos díjú mobil internetkapcsolatra előfizető ügyfelek erősen leterhelték a Vodafone frissen kiépített rendszerét. A mobil internetkapcsolat ezért sokaknak belassult, szakadozott, amiért sok kritika érte a mobilszolgáltatót. A cég azt ígérte, a fejlesztések hamarosan orvosolják a felmerült problémákat.

Szóljon a témához, tegye fel kérdését Vitai Attilának a Törzsasztalban Ön is!

Életrajz
Vitai Attila két éve tölti be a Vodafone vezérigazgatói posztját, előtte a Vodafone AirTouch International-nél dolgozott 1999 júliusa óta. A Vodafone Airtouch globális kereskedelmi igazgatójaként a Vodafone és az Airtouch egyesülése során több mint 1 milliárd dolláros együttműködés létrejöttéért volt felelős.

A Vodafone vezérigazgatója több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a telekommunikációs üzletág terüléten. A Motorolánál több hazai és európai szintű felsővezetői pozíciót töltött be pénzügyi, értékesítési, valamint ügyvezetői területen mind a CB rádió mind a mobiltelefon üzletágon belül. A későbbiekben a Motorola számítógéphálózati üzletágának az európai, közel-keleti és afrikai régió elnökhelyettese és ügyvezetője volt.

Vitai Attila 46 éves családos ember, két gyermek édesapja. Végzettsége szerint okleveles könyvvizsgáló, valamint MBA diplomával rendelkezik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!