Huba
17 °C
33 °C

Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója a Törzsasztalban

2002.09.05. 12:37
Az Index Törzsasztalának vendége pénteken reggel 9-től Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója. Magyarország harmadik mobilszolgáltatója nemrég átalánydíjas internetszolgáltatásba kezdett, amely iránt óriási az érdeklődés. A rengeteg felhasználó által leterhelt hálózat lassúságát sok kritika érte, a cég fejlesztéseket ígér.
Az Index Törzsasztalának vendége pénteken reggel 9-től Vitai Attila, a Vodafone néven szolgáltató VRAM Rt. vezérigazgatója. Magyarország harmadik mobilszolgáltatója három éve lépett a piacra, azóta közel hétszázezer ügyfelet sikerült megnyernie magának. Az augusztusi adatok szerint a Vodafone hazai mobilpiac 11 százalékát tudhatja magáénak, mellyel harmadik a Westel és a Pannon GSM mögött.

A cég július 15-én indította átalánydíjas GPRS-alapú internetszolgáltatását, mely óriási érdeklődést váltott ki. A Matáv-kedvezmények eltörlése után úgy tűnt, a Vodafone mobilinternetje olcsó alternatívát jelenthet a modemes internetezés helyett.

A havi 3125 forintos díjú mobil internetkapcsolatra előfizető ügyfelek erősen leterhelték a Vodafone frissen kiépített rendszerét. A mobil internetkapcsolat ezért sokaknak belassult, szakadozott, amiért sok kritika érte a mobilszolgáltatót. A cég azt ígérte, a fejlesztések hamarosan orvosolják a felmerült problémákat.

Szóljon a témához, tegye fel kérdését Vitai Attilának a Törzsasztalban Ön is!

Életrajz
Vitai Attila két éve tölti be a Vodafone vezérigazgatói posztját, előtte a Vodafone AirTouch International-nél dolgozott 1999 júliusa óta. A Vodafone Airtouch globális kereskedelmi igazgatójaként a Vodafone és az Airtouch egyesülése során több mint 1 milliárd dolláros együttműködés létrejöttéért volt felelős.

A Vodafone vezérigazgatója több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a telekommunikációs üzletág terüléten. A Motorolánál több hazai és európai szintű felsővezetői pozíciót töltött be pénzügyi, értékesítési, valamint ügyvezetői területen mind a CB rádió mind a mobiltelefon üzletágon belül. A későbbiekben a Motorola számítógéphálózati üzletágának az európai, közel-keleti és afrikai régió elnökhelyettese és ügyvezetője volt.

Vitai Attila 46 éves családos ember, két gyermek édesapja. Végzettsége szerint okleveles könyvvizsgáló, valamint MBA diplomával rendelkezik.