Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Saját telefonokat kínál a Vodafone

2002.09.29. 17:01
Száz millió eurós költségvetésű európai kampányt indít rövidesen a Vodafone, hogy saját készülékeivel megvethesse lábát a mobilpiacon. Szakértői becslések szerint 2002 utolsó három hónapjában a 100 milliósnál is nagyobb európai Vodafone ügyfélkör ötöde vásárol majd új mobiltelefont. Várhatóan itthon is saját készülékekkel jelentkezik a cég.
A brit mobil távközlési konszern a DMEuro magazin értesülései szerint a közeljövőben saját készülékeivel kíván a mobiltelefon gyártók versenytársa lenni. A gazdasági lap beszámolója szerint Chris Gent, a Vodafone elnöke október közepén nagy reklámkampányt kíván beindítani, hogy a Távol-Keleten gyártott készülékek utat találhassanak az európai ügyfelekhez.

Elzárt szolgáltatások

A lap úgy tudja, egy idő után a Vodafonnál bizonyos szolgáltatásokat csak a céges mobilokkal lehet majd elérni. A jelentés szerint a lépéssel a konszern az értékesítés nyereségéből kíván nagyobb részt lecsípni, és egyúttal komolyabb százalékokat elérve megvetni a lábát a nyereséges készülékpiacon.

Száz millió eurós költségvetésű európai kampány az értesülések szerint a jelenlegi piacvezetőt, a világszerte első helyen álló Nokiát célozza. A Vodafone 2002 közepe óta Európában több mint 100 millió mobil előfizetővel rendelkezik.

Húsz millió telefon kel el még az idén

A DMEuro szerint mostanáig a vállalat ügyfeleinek mintegy 35 százaléka használt Nokia telefonokat. Szakértői becslések szerint 2002 utolsó három hónapjában kereken 20 millió Vodafone ügyfél vásárol majd új készüléket.

Itthon még nincs info

A fentiekkel kapcsolatban megkerestük a Vodafone magyar leányvállalatát. Csak annyit sikerült megtudni, hogy valószínűleg itthon is lesznek saját telefonok, ám azt egyelőre nem tudni, mikor.