Judit
2 °C
7 °C

Átalánydíjas mobilinternet a Vodafone-tól

2002.07.11. 11:45
Csomagkapcsolt korlátlan, átalánydíjas internetkapcsolatot kínál a Vodafone július 15-től. A cég ügyfelei nemcsak Magyarországon, de Spanyolországban és Görögországban is internetezhetnek a GPRS technológia segítségével. A kártyás ügyfelek a GPRS-alapú WAP-szolgáltatásra fizethetnek elő, a cégeknek pedig GPRS-alapú távoli hozzáférést kínál a cég.
A percdíjtól és forgalmi díjtól mentes új GPRS (General Packet Radio Service, csomagkapcsolt drótnélküli) szolgáltatás havidíja 3125 forint. A szolgáltatást csak a cég havidíjas ügyfelei vehetik igénybe, használatához GPRS-képes mobiltelefon, számítógép és a Vodafone saját, ingyenesen letölthető szoftvere szükséges. A Vodafone október 15-ig tartó akciójában elengedi a szolgáltatás havidíját, így a cég utólag fizető ügyfelei három hónapig ingyenesen internetezhetnek hazánk területén.

Saját szoftverrel megy

A számítógép és a GPRS-re alkalmas mobiltelefon adatkábellel, infravörös csatolóval vagy Bluetooth egységgel kapcsolható össze. Az internetezéshez szükséges szoftvert a Vodafone ügyfélszolgálatán vehetik át a felhasználók, vagy a cég weboldaláról is letölthető. A Connect Me nevű saját fejlesztésű szoftver automatikusan upgradeli magát, ha a cég megjelenteti a szoftver javításait. A Vodafone egyelőre nem ad emailcímet előfizetőinek.

A Vodafone szerint a GPRS a hálózat terheltségétől függően akár másodpercenkénti 20-40 kbites adatátviteli sebességre is képes. A földi vonalon internetezésre használt 56 kilobites modemek ennél valamivel gyorsabbak. A cég akcióban kínált Ericsson R600-as GPRS telefonja 19900 forint, régi készülék leadása esetén pedig 9000 forint.

Roaming drágáért

A GPRS-alapú internet felhasználói a szolgáltatás indulásakor két országban, Spanyolországban és Görögországban barangolva is bejelentkezhetnek a hálóra. A Vodafone tervei szerint szeptemberben már 13 európai országban használhatják az ügyfelek a GPRS-t. A főleg utazó üzletembereknek szánt szolgáltatás napi díja 12500 forint, forgalomtól és időtartamtól függetlenül, csak azokon a napokon számlázzák ki a díjat, amikor az ügyfél használta külföldön a szolgáltatást.

  Belépési díj Havidíj Forgalmi díj
Westel GPRS internet: 500 forint 5000 forint 5 MB forgalomig 5 MB felett munkanapokon 07-20 óra között 6,25 Ft / 10 kbyte, egyéb időben 2,5 Ft / 10 kbyte
Pannon GPRS Internet 1 nincs 4625 forint, ebben 2500 forintnyi ingyenes forgalom ingyenes forgalmon felül csúcsidőben 6,25 Ft / 10 kbyte, csúcsidőn kívül 2,50 Ft / 10 kbyte
Pannon GPRS Internet 2 nincs 9625 forint, ebben 9625 forintnyi ingyenes forgalom ingyenes forgalmon felül csúcsidőben 5 Ft / 10 kbyte, csúcsidőn kívül 2,50 Ft / 10 kbyte
Vodafone GPRS Internet nincs 3125 forint nincs

A Vodafone cégeknek kínálja GPRS-alapú távoli LAN (helyi hálózat) elérés szolgáltatását. A cégek dolgozói a Vodafone hálózatán át léphetnek be a vállalati intranetre. Ehhez a Vodafone és a megrendelő cég között egy állandó bérelt vonali vagy interneten keresztüli összeköttetésre van szükség. A szolgáltatás havidíja 3125 forint, az ügyfelek a GPRS-alapú WAP- és internetszolgáltatást is használhatják.

Míg a GPRS-alapú internetszolgáltatást csak a cég havidíjas ügyfelei vehetik igénybe, a GPRS-alapú WAP szolgáltatást a kártyás előfizetők is használhatják havi 375 forintért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?