Virág
0 °C
2 °C

Csak augusztustól drágít a Vodafone

2003.06.27. 12:38
A Vodafone hiába szerette volna gyorsítani a GPRS-szolgáltatását, a több százezer eurós rendszer hibája ezt megakadályozta. A vállalat szóvivőjétől megtudtuk, napokon belül várható az újraindulás. A
Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Vodafone új GPRS-szolgáltatása - amely legalább 63 százalékkal gyorsabb internetezést ígért - nem működik tökéletesen, sőt, az illető szerint a weboldalakat és a nem webes tartalmakat alig lehetett elérni. Később a Vodafone a saját weboldalán megerősítette az értesülésünket: "Az előzetes tájékoztatással ellentétben az éjfél után bekapcsolt, új Vodafone Internet Plusz szolgáltatásunk váratlan rendszerhiba miatt nem állhatott üzembe." - írta a szolgáltatás leírása helyén megtalálható üzenet.

A régi fut tovább

A mobilszolgáltató a stabil működés érdekében visszakapcsolta a korábbi GPRS-szolgáltatást, írta a tájékoztató, mely szerint a legmodernebb technológiát képviselő berendezések lecserélése hosszabb időt is igénybe vehet. Pál Beáta, a Vodafone szóvivője azt nyilatkozta lapunknak, hogy az Internet Plusz szolgáltatás napokon belül elindul, és csak a forgalom alapján való számlázás kezdete került át augusztus elejére.

Az áremelést is elnapolták

Az eredeti tervek szerint július 15-én vezették be volna azt az új számlázási rendszert, amely szerint a 3125 forintba kerülő GPRS internetelérésre 200 megabájtos forgalmi korlát kerül a korábbi egy gigabájt helyett. Nagyobb adatforgalom esetén az árak jóval magasabbak: 200-500 megabájt között 7000 forintba, 500 megabájt és 1 gigabájt között 13 000 forintba kerül a mobilos internetezés, illetve minden további megkezdett gigabájtért 17 000 forintot számláznak ki.

Szabad elvonulást szeretnének

A hazai internetfelhasználók érdekképviselete, a NETÉRT közleményben tiltakozott az előfizetői szerződések egyoldalú módosítása ellen. A NETÉRT szerint a Vodafone részéről az lenne az egyetlen etikus lépés, ha a GPRS-re előfizető és a hűségnyilatkozat időtartamában lévő előfizetőket a hűségnyilatkozat alól szankciók nélkül engedné kilépni.