Árpád
-2 °C
3 °C

Külföldi kártyafeltöltés és roaming a Vodafone-nál

2002.07.25. 10:05
Külföldön is használhatják telefonjukat, sőt egyenlegüket is feltölthetik a Vodafone Vitamax kártyás ügyfelei hétfőtől. Az előre fizető ügyfelek ezentúl 80 ország 173 szolgáltatójának hálózatán fogadhatnak hívásokat és SMS-ezhetnek. A Vitamax kártyások hívásokat kezdeményezni jelenleg Máltáról és Spanyolországból tudnak, a nyár végéig várhatóan további tíz európai országból is tudnak telefonálni.
A Vodafone szerdán Madridban mutatta be a magyar újságíróknak a Vitamax roaming és a külföldi egyenlegfeltöltés használatát. A szolgáltatást Molnár Márta, a Sugar and Spice zenekar tagja tesztelte a helyszínen. Egy helyi trafikban vásárolt kód segítségével a Vodafone 177-es számát hívva néhány perc alatt lezajlott a feltöltés, az egyenleget pedig negyedórán belül megemelték a feltöltés összegével, melyből 600 forint tranzakciós díjat levontak.

Itthonról is tölthető

Molnár Márta tölt
A cég előre fizető ügyfelei azokban az európai országokban, ahol a Vodafone jelen van, nemcsak a helyben vásárolt kártyával tölthetik fel egyenlegüket. Ezekben az országokban az előzőleg Magyarországon vásárolt feltöltőkártyával is növelhetik az egyenleget, ilyenkor a cég nem számít fel külön tranzakciós díjat. Lehetséges a külföldön nyaraló előfizető telefonjának feltöltése itthonról is, az Euronet pénzkiadó automatáinál.

Külföldiek nálunk töltenek

A szolgáltatás fordítva is működik, a Vodafone külföldi ügyfelei Magyarországon is feltölhetik egyenlegüket akár otthon, akár hazánkban vásárolt kártyával. Jelenleg a német, angol, máltai, spanyol, olasz és holland Vodafone ügyfelek számára elérhető ez a szolgáltatás.

Barangolás 80 országban

A Vitamax kártyás ügyfelek hétfőtől 80 ország 173 szolgáltatójának hálózatán fogadhatnak hívásokat, illetve küldhetnek és fogadhatnak SMS-eket. Hívásokat indítani a nyár végére várhatóan tíz európai országból tudnak majd, a tervezett partnerek: Spanyolország, Ausztria, Görögország, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, Olaszország, Románia, Németország, Anglia, Málta. A roaminghoz legalább 500 forintos egyenleg szükséges, a cég 60 másodperces egységekben számláz.

A Vodafone az új előfizetőknél automatikusan aktiválja a roamingot és a külföldi egyenlegfeltöltést, a régi ügyfelek aktiválása is automatikus, ám várhatóan augusztus végéig tart. Amennyiben valakinek korábban volna szüksége a szolgáltatásra, a 06 70 7000 990 számra küldött SMS-sel felgyorsíthatja az aktiválást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?