Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Külföldi kártyafeltöltés és roaming a Vodafone-nál

2002.07.25. 10:05
Külföldön is használhatják telefonjukat, sőt egyenlegüket is feltölthetik a Vodafone Vitamax kártyás ügyfelei hétfőtől. Az előre fizető ügyfelek ezentúl 80 ország 173 szolgáltatójának hálózatán fogadhatnak hívásokat és SMS-ezhetnek. A Vitamax kártyások hívásokat kezdeményezni jelenleg Máltáról és Spanyolországból tudnak, a nyár végéig várhatóan további tíz európai országból is tudnak telefonálni.
A Vodafone szerdán Madridban mutatta be a magyar újságíróknak a Vitamax roaming és a külföldi egyenlegfeltöltés használatát. A szolgáltatást Molnár Márta, a Sugar and Spice zenekar tagja tesztelte a helyszínen. Egy helyi trafikban vásárolt kód segítségével a Vodafone 177-es számát hívva néhány perc alatt lezajlott a feltöltés, az egyenleget pedig negyedórán belül megemelték a feltöltés összegével, melyből 600 forint tranzakciós díjat levontak.

Itthonról is tölthető

Molnár Márta tölt
A cég előre fizető ügyfelei azokban az európai országokban, ahol a Vodafone jelen van, nemcsak a helyben vásárolt kártyával tölthetik fel egyenlegüket. Ezekben az országokban az előzőleg Magyarországon vásárolt feltöltőkártyával is növelhetik az egyenleget, ilyenkor a cég nem számít fel külön tranzakciós díjat. Lehetséges a külföldön nyaraló előfizető telefonjának feltöltése itthonról is, az Euronet pénzkiadó automatáinál.

Külföldiek nálunk töltenek

A szolgáltatás fordítva is működik, a Vodafone külföldi ügyfelei Magyarországon is feltölhetik egyenlegüket akár otthon, akár hazánkban vásárolt kártyával. Jelenleg a német, angol, máltai, spanyol, olasz és holland Vodafone ügyfelek számára elérhető ez a szolgáltatás.

Barangolás 80 országban

A Vitamax kártyás ügyfelek hétfőtől 80 ország 173 szolgáltatójának hálózatán fogadhatnak hívásokat, illetve küldhetnek és fogadhatnak SMS-eket. Hívásokat indítani a nyár végére várhatóan tíz európai országból tudnak majd, a tervezett partnerek: Spanyolország, Ausztria, Görögország, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, Olaszország, Románia, Németország, Anglia, Málta. A roaminghoz legalább 500 forintos egyenleg szükséges, a cég 60 másodperces egységekben számláz.

A Vodafone az új előfizetőknél automatikusan aktiválja a roamingot és a külföldi egyenlegfeltöltést, a régi ügyfelek aktiválása is automatikus, ám várhatóan augusztus végéig tart. Amennyiben valakinek korábban volna szüksége a szolgáltatásra, a 06 70 7000 990 számra küldött SMS-sel felgyorsíthatja az aktiválást.