Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

A Westel beszáll a tarifaversenybe

2003.08.15. 09:48
Az élesedő mobilpiaci versenyben a mobilszolgáltatók sorra jelentik be új, kedvezőbb tarifájú díjcsomagjaikat. A Vodafone és a Pannon után csütörtökön a Westel jelentette be, hogy szeptembertől olyan új díjcsomagot kínál, ahol a westeles és belföldi vezetékes számok egész nap 33 forintos, más hazai mobilhálózat ügyfelei pedig 39 forintos percdíjjal hívhatók.
Vélhetően az egyre fokozódó piaci verseny késztette a mobilszolgáltatókat arra, hogy a normál tarifáiknál lényegesen kedvezőbb díjcsomagokat dobjanak piacra. Megfigyelők szerint a jelenlegi 70 százalék körüli penetráció után, vagyis a piac telítődéséhez közeledve, egyre élesebb versenyt folytatnak a szolgáltatók az ügyfelek megszerzéséért. Ennek szellemében a Vodafone és a Pannon után most a Westel is bejelentette legújabb díjcsomagját, amelynek tarifái versenyképesek a másik két szolgáltató hasonló ajánlatával.

Olcsó kártyák

Először a Vodafone lépett, amikor néhány hete piacra dobta a Vitamax Uno tarifacsomagját, amellyel hívásiránytól és időszaktól függetlenül percenként 39 forintért lehet telefonálni. Ezt követően a Pannon alakította át a Praktikum Perfekt csomagját, ami a konkurenciához hasonlóan működik, itt azonban percenként bruttó 36 forintba kerül egy hívás.

A cégek különböző csomagjai nehezen összehasonlíthatóak egymással, illetve a szolgáltatók egyéb kínálataival, így tehát csak jelzésül szolgálhat, hogy például a Pannon Praktikum Classic csomagjában csúcsidőben - minden hívásirányban - 95 forintért, míg a kedvezményes időszakban 40 forintért lehet telefonálni.

Két tarifa

Csütörtökön pedig a Westel jelentette be, hogy szeptember 1-jétől Domino Nap néven olyan új díjcsomagot kínál, ahol a westeles és belföldi vezetékes számok egész nap 33 forintos, más hazai mobilhálózat ügyfelei pedig 39 forintos percdíjjal hívhatók.