Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Hárommillió Westel előfizető

2002.07.16. 14:25
Másfél év alatt duplázódott meg a Westel ügyfeleinek száma, mely így múlt hét pénteken elérte a 3 milliót. A magyarországi mobilpiacon a társaság 50 százalék feletti piaci részesedéssel rendelkezik.
Elmúlt pénteken a Westel ügyfélszáma a hazai távközlési vállalatok közül elsőként meghaladta a 3 milliót. Tavaly év vége óta, azaz hat és fél hónap alatt félmillióan csatlakoztak a szolgáltatóhoz, az ügyfelek száma az utóbbi másfél év alatt megduplázódott, 1,5-ről 3 millióra nőtt. A magyarországi mobilpiacon a társaság 50 százalék feletti piaci részesedéssel rendelkezik.

Háromnegyedük dominózik

Tovább emelkedett a pre-paid kártyát használók aránya, a Westel ügyfeleinek jelenleg több mint 72 százaléka az előre fizetett Domino szolgáltatást veszi igénybe. A havidíjat fizető ügyfelek száma így 800 ezer körülre tehető. A szolgáltató ügyfélkörében nőtt a 24 év alatti korosztály, a nyugdíjasok, a községekben és kistelepüléseken élők aránya is.

Olcsóbb WAP

A hárommilliomodik ügyfelet bejelentő keddi sajtótájékoztatón Winkler János, a Westel vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a cég a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet majd a nem hangalapú szolgáltatások fejlesztésére. Ezért augusztus 1-től csökkentik a GPRS-alapú WAP díjait. Így a szerződéses előfizetők havi 250 forintért WAP-ozhatnak 250 Kb forgalomhatárig, utána 10 Kb-onként 8 forint a szolgáltatás díja. A nem hangalapú szolgáltatásokból jelenleg a Westel árbevételének 11 százaléka származik.

A hárommilliomodik előfizetőt a múlt hét péntekén vásárlók közül választották ki, sorsolással. A szerencse egy tasi néptáncoktatónak kedvezett, így ő nyerte a hárommillió forint értékű Volkswagen Golfot.