Aliz
6 °C
14 °C

Hárommillió Westel előfizető

2002.07.16. 14:25
Másfél év alatt duplázódott meg a Westel ügyfeleinek száma, mely így múlt hét pénteken elérte a 3 milliót. A magyarországi mobilpiacon a társaság 50 százalék feletti piaci részesedéssel rendelkezik.
Elmúlt pénteken a Westel ügyfélszáma a hazai távközlési vállalatok közül elsőként meghaladta a 3 milliót. Tavaly év vége óta, azaz hat és fél hónap alatt félmillióan csatlakoztak a szolgáltatóhoz, az ügyfelek száma az utóbbi másfél év alatt megduplázódott, 1,5-ről 3 millióra nőtt. A magyarországi mobilpiacon a társaság 50 százalék feletti piaci részesedéssel rendelkezik.

Háromnegyedük dominózik

Tovább emelkedett a pre-paid kártyát használók aránya, a Westel ügyfeleinek jelenleg több mint 72 százaléka az előre fizetett Domino szolgáltatást veszi igénybe. A havidíjat fizető ügyfelek száma így 800 ezer körülre tehető. A szolgáltató ügyfélkörében nőtt a 24 év alatti korosztály, a nyugdíjasok, a községekben és kistelepüléseken élők aránya is.

Olcsóbb WAP

A hárommilliomodik ügyfelet bejelentő keddi sajtótájékoztatón Winkler János, a Westel vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a cég a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet majd a nem hangalapú szolgáltatások fejlesztésére. Ezért augusztus 1-től csökkentik a GPRS-alapú WAP díjait. Így a szerződéses előfizetők havi 250 forintért WAP-ozhatnak 250 Kb forgalomhatárig, utána 10 Kb-onként 8 forint a szolgáltatás díja. A nem hangalapú szolgáltatásokból jelenleg a Westel árbevételének 11 százaléka származik.

A hárommilliomodik előfizetőt a múlt hét péntekén vásárlók közül választották ki, sorsolással. A szerencse egy tasi néptáncoktatónak kedvezett, így ő nyerte a hárommillió forint értékű Volkswagen Golfot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?