Emőke
-4 °C
9 °C

Zenehallgatás Kalasnyikovval

2003.04.28. 11:07
Kalasnyikov puskába építhető mp3-lejátszót dobott piacra Anglia legnagyobb internetes hangoskönyv-kiadója, az AudioBooksForFree.Com. A mesterlövész puska tölténytárába épített 300 dolláros lejátszó háromezer órányi hangoskönyvet vagy 9 ezer zeneszámot képes tárolni 20 gigabyte-os merevlemezén.
Az automata puskával és anélkül is használható lejátszót megrendelésre 200 hangoskönyvvel feltöltve is szállítja a cég. "Mi így harcolunk a világbékéért" - nyilatkozta a cég egyik alapítója, a Bonifaciy rockegyüttes extagja, Andrey Koltakov. "Reméljük, ezentúl a militáns és terrorista egyének csak zene- és könyvhallgatásra használják puskáikat." A tölténytárba épített, AK-MP3 Jukebox nevű mp3-lejátszó pontosan befér a puska eredeti tára helyére, ilyenkor azonban a fegyver lőszer híján nem használható rendeltetésszerűen.

Military divat

Amennyiben valaki fegyver nélkül kívánja használni a lejátszót, húsz dollárért rendelhet hozzá terepszínű szimatszatyor-táskát. A készülék mp3 és WMA formátumú zenéket játszik le, tölthető akkuja 10 óra folyamatos működést tesz lehetővé, a beépített rázkódásvédelem pedig 8 percnyi hanganyagot képes a memóriában tárolni.

Az AudioBooksForFree.Com neve ellenére fizetős szolgáltatást nyújt, könyvenként tíz dollárért kínál mp3 formátumú hangoskönyveket weboldalán. Száz dollárért két évre szóló tagságot válthatnak az internetezők, akik így valamennyi könyvet letölthetik.