Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Erőszak az internetkávézókban

2002.01.24. 10:42
Miután gyilkosságokra és más erőszakos cselekményekre került sor az öldöklős játékokat is kínáló cybercafék zömmel fiatalkorú látogatói között, több dél-kaliforniai városban biztonsági intézkedéseket rendeltek el, és korlátozták az internetkávézók nyitvatartási idejét.
A dél-kaliforniai Garden Grove egyik internetkávézójában tavaly december 30.-án egy kiadós Quake III mészárlás után az egyik játékos csavarhúzóval ütötte át ellenfele koponyáját, aki azonnal meghalt. Korábban több dél-kaliforniai városban történtek már hasonló esetek, főleg az ázsiai-amerikaiak által benépesített negyedek internetkávézóiban, amelyek az elmúlt évek során a helyi fiatalkorú bandák találkozóhelyévé váltak. A Garden Grove-i gyilkosság a város koreai negyedében történt, amelynek 21 internetkávézójában az öldöklős játékok (Quake III, Half Life) jóval népszerűbbek a webnél. A negyed egy másik cyberkávézójában tavaly több késelés is történt.

A mindössze 170 ezer lakosú Garden Grove az utolsó incidens után korlátozásokat vezetett be: tilos új cybercafét nyitni a következő 45 napban, a már működő helyek nem tarthatnak nyitva hajnali kettőnél tovább, és biztonsági kamerákat kell felszerelniük. Fiatalkorúak ezentúl legfeljebb este nyolcig tartózkodhatnak az üzletekben. Garden Grove-hoz hasonlóan több dél-kaliforniai város hasonló, vagy még szigorúbb korlátozásokat vezetett be a cyberkávézókban történt erőszakcselekmények miatt.