Ödön
1 °C
11 °C

Erőszak az internetkávézókban

2002.01.24. 10:42
Miután gyilkosságokra és más erőszakos cselekményekre került sor az öldöklős játékokat is kínáló cybercafék zömmel fiatalkorú látogatói között, több dél-kaliforniai városban biztonsági intézkedéseket rendeltek el, és korlátozták az internetkávézók nyitvatartási idejét.
A dél-kaliforniai Garden Grove egyik internetkávézójában tavaly december 30.-án egy kiadós Quake III mészárlás után az egyik játékos csavarhúzóval ütötte át ellenfele koponyáját, aki azonnal meghalt. Korábban több dél-kaliforniai városban történtek már hasonló esetek, főleg az ázsiai-amerikaiak által benépesített negyedek internetkávézóiban, amelyek az elmúlt évek során a helyi fiatalkorú bandák találkozóhelyévé váltak. A Garden Grove-i gyilkosság a város koreai negyedében történt, amelynek 21 internetkávézójában az öldöklős játékok (Quake III, Half Life) jóval népszerűbbek a webnél. A negyed egy másik cyberkávézójában tavaly több késelés is történt.

A mindössze 170 ezer lakosú Garden Grove az utolsó incidens után korlátozásokat vezetett be: tilos új cybercafét nyitni a következő 45 napban, a már működő helyek nem tarthatnak nyitva hajnali kettőnél tovább, és biztonsági kamerákat kell felszerelniük. Fiatalkorúak ezentúl legfeljebb este nyolcig tartózkodhatnak az üzletekben. Garden Grove-hoz hasonlóan több dél-kaliforniai város hasonló, vagy még szigorúbb korlátozásokat vezetett be a cyberkávézókban történt erőszakcselekmények miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?