Szilárda
0 °C
6 °C

Jövőre készül el a Doom 3

2003.07.24. 12:28
Kapcsolódó cikkek (1)
Az Activision bejelentette, hogy ebben az évben nem készül el a Doom folytatása, a rajongók ezrei által várt harmadik kiadás.
Egy évtizeddel ezelőtt a Doom egyedülálló grafikája - amelyet John Carmack dizájnguru készített - tejesen megváltoztatta a számítógépes játékok világát, írta a Yahoo News. Az id Software által fejlesztett játéksorozatok - a Doom és a Quake - minden egyes része hatalmas sikereket ért el, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy már most hatalmas felhajtás előzi meg a Doom 3 megjelenését.

Nem adnak ki félkész terméket

Néhány játékforgalmazó a múlt hónapban már előrendeléseket vett fel a játékra, mivel arra számított, hogy november közepén megjelenik. A grafikus chipeket gyártó Nvidia pedig azzal hirdeti legújabb termékét, a GeForce FX 5900 Ultrát, hogy azt kifejezetten a Doom 3 számára tervezték.

Rob Smith, a PC Gamer magazin munkatársa úgy véli, hogy az Activision játékkiadó vállalat bejelentése nem okozott nagy meglepetést, a Doom-rajongók már hozzászokhattak a kisebb-nagyobb késésekhez. Az id Software híres arról, hogy nem ad ki félkész terméket a kezei közül, ami megmagyarázza a rendszeres csúszásokat.

Márciusra várják

Az id Software a tavalyi Electronic Entertainment Expo kiállításon bemutatott egy előzetes videót a játékról, amellyel már számos díjat nyertek, például a "Kiállítás legjobbja" elismerő címet. A Gamers.com szerint 2004 első negyedévében készülhet el a Doom 3.