Bill Gates április bolondja

2002.04.03. 12:11
Egy montreali rádiós műsorvezető áprilisi tréfát űzött Bill Gatessel, elhitetve a Microsoft elnökével, hogy valójában Jean Chretien kanadai miniszterelnökkel beszél - írja a dpa. Az ál-Chretien a beszélgetés során szidni kezdte számítógépe Windows operációs rendszerét, Gates azonban nem reagált a provokációra.
Bill Gates már megszokta a személye ellen intézett támadásokat, melyek gyűlölködő emilek, néha pedig repülő habostorták formájában öntöttek testet. Az sem újdonság, hogy április elsején tucatnyi hamis hír jelenik meg a Microsoftról és Gatesről az interneten.

Az egyik klasszikus álhír pár éve arról szólt, hogy a Microsoft felvásárolja a Vatikánt, Gates gyászjelentése is többször megjelent, idén pedig arról értesülhettek az elővigyázatlan olvasók, hogy a Napster megvásárolta a Microsoftot, majd úgy döntött, hogy pert indít saját maga ellen.

Ki volt az az idióta, aki feltalálta a Windows 95-öt?

Még a fenti tréfákon edződött Bill Gates sem gondolt semmi rosszra, amikor Kanada miniszterelnöke, Jean Chretien kereste telefonon. A dpa tudósítása szerint a miniszterelnök egy kanadai gazdasági csúcstalálkozóra invitálta Gatest, amikor azonban megpróbálta az időpontot begépelni számítógépe határidőnaplójába, az lefagyott. "Mocsok számítógép! Ki volt az az idióta, aki feltalálta a Windows 95-öt?" - szitkozódott a Chretien jellegzetes quebeci kiejtését utánzó telefonáló, aki valójában Marc-Antoine Audette, egy népszerű montreali rádiós műsorvezető volt.

Gates nem válaszolt az ál-Chretien kérdésére, azonban nem tette le a telefont. Audette ezért azt javasolta, továbbra is Chretienként pózolva, hogy Gates látogassa meg valamikor Montrealban, kedvenc helyén - majd megadta egy ismert sztriptízbár nevét.

Audette egy hónapot töltött a telefoncsíny megszervezésével. Korábban már Celine Dion énekesnőt és Jacques Villeneuve autóversenyzőt is rászedte hasonló hívásokkal.  • Bérelnék
  • Bankszámla