Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bill Gates április bolondja

2002.04.03. 12:11
Egy montreali rádiós műsorvezető áprilisi tréfát űzött Bill Gatessel, elhitetve a Microsoft elnökével, hogy valójában Jean Chretien kanadai miniszterelnökkel beszél - írja a dpa. Az ál-Chretien a beszélgetés során szidni kezdte számítógépe Windows operációs rendszerét, Gates azonban nem reagált a provokációra.
Bill Gates már megszokta a személye ellen intézett támadásokat, melyek gyűlölködő emilek, néha pedig repülő habostorták formájában öntöttek testet. Az sem újdonság, hogy április elsején tucatnyi hamis hír jelenik meg a Microsoftról és Gatesről az interneten.

Az egyik klasszikus álhír pár éve arról szólt, hogy a Microsoft felvásárolja a Vatikánt, Gates gyászjelentése is többször megjelent, idén pedig arról értesülhettek az elővigyázatlan olvasók, hogy a Napster megvásárolta a Microsoftot, majd úgy döntött, hogy pert indít saját maga ellen.

Ki volt az az idióta, aki feltalálta a Windows 95-öt?

Még a fenti tréfákon edződött Bill Gates sem gondolt semmi rosszra, amikor Kanada miniszterelnöke, Jean Chretien kereste telefonon. A dpa tudósítása szerint a miniszterelnök egy kanadai gazdasági csúcstalálkozóra invitálta Gatest, amikor azonban megpróbálta az időpontot begépelni számítógépe határidőnaplójába, az lefagyott. "Mocsok számítógép! Ki volt az az idióta, aki feltalálta a Windows 95-öt?" - szitkozódott a Chretien jellegzetes quebeci kiejtését utánzó telefonáló, aki valójában Marc-Antoine Audette, egy népszerű montreali rádiós műsorvezető volt.

Gates nem válaszolt az ál-Chretien kérdésére, azonban nem tette le a telefont. Audette ezért azt javasolta, továbbra is Chretienként pózolva, hogy Gates látogassa meg valamikor Montrealban, kedvenc helyén - majd megadta egy ismert sztriptízbár nevét.

Audette egy hónapot töltött a telefoncsíny megszervezésével. Korábban már Celine Dion énekesnőt és Jacques Villeneuve autóversenyzőt is rászedte hasonló hívásokkal.