Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

A bűn városa

2002.12.28. 19:21
Tommy Vercetti kemény gyerek, lehúzott pár évet a sitten. Akkor jött ki, amikor a New York-i családok főnökei úgy döntöttek, szakítanak a tradíciókkal, és beszálltak a narkóbizniszbe. Na, azért nem New Yorkban. Miami volt az a hely, ahol Tommyt a cápák közé lökték.

Jó ára van a kokónak. Két bőrönd zöldhasúért adnak egy bőrönd kiváló kolumbiai matériát. Minden rendben lett volna, ha. Ha nem ütnek rajtunk, ha nem bukom el az üzletet. A pénzt is, a cuccot is. De legalább az életem megmaradt. Hogy hogyan keveredtem bele ebbe az egészbe? A New York-iak küldtek ide, hogy csináljak nekik egy kis boltot, de sajnos az itteni zsaruk már tudtak az érkezésemről. Csakhogy Tommy Vercettit keményebb fából faragták, nem ez volt az első pofon, amit az élettől kaptam. Kivettem egy szobát a Beach Hotelben, és munkához láttam.

Piti balhék, piti pénzek

szállodák, pálmafák, tengerperti fények, árnyak Hamarosan találtam új megbízókat. Eleinte piti balhékat csináltam, egészen nevetséges pénzekért. Unalmas óráimban elkötöttem egy taxit, úgy furikáztam fel-alá a fizetővendégeket. Lassan megismertem a várost. Amikor Diaz megkért, hogy vigyázzak rá egy üzletkötésénél, a dolog akkor kezdett izgalmas lenni. Jöttek az eszement kubaiak, és le akarták nyúlni a lóvét. Halomba lőttük őket, már azt hittük vége, amikor megjelent két motoros. Lance, a haverom lelőtte az egyiket - ám a másik elvitte a táskát. Motorra pattantam, és üldözőbe vettem. Szűk sikátorban menekült, de sorsát nem kerülhette el. Tommy Vercetti nem az a figura. Ő előlem menekült, én a New York-iak egyre fenyegetőbb telefonjai elől.

Breakout beat

Egyre jobban mentek a dolgok, de éreztem, hogy Diazzal nem volna szabad üzletelni. Teljesen dilis volt az ürge. Mit is várhat az ember egy addikt kokainbárótól. A saját cucca csinált vadállatot belőle. Egyszer helikopterre ültetett egy M60-as géppuskával, hogy takarítsam el a konkurens banda tagjait. Eltakarítottam. Diaz sajnos minden problémát fegyverrel akar megoldani. Élete utolsó hibáját akkor követte el, amikor meg akarta öletni Lance-t. Eltakarítottam Diazt is, senki sem sírt utána. Megörököltem a villáját meg az üzleteit. Az üzletek a North Mallban voltak, és nem nagyon akartak fizetni. Azért csak meggyőztem őket, nekik is előnyösebb, ha a védelmemet élvezik - szemben a támadásaimmal. Aztán Avery tanácsára elkezdtem ingatlanokat vásárolni.

Hogy mi?

A Grand Theft Auto sorozat Vice City című epizódja - várakozásainknak megfelelően - zseniális. A játék fejlesztői meghagytak mindent, ami a GTA3-ban jó volt, és rádobtak még egy lapáttal. A nyolcvanas évek Miamijában jól kidolgozott karakterek, kiváló storyline és változatos feladatok várnak, mindez egy megfelelően nagy és részletgazdag városban, az eddigieknél több bejárható épülettel. Vásárolhatunk ingatlanokat, amelyek révén újabb feladatok és újabb pénzkötegek kerülnek elénk. Járműveink között vannak már vitorlások, motorok és helikopterek is. A sok, taxival, mentő- és rendőrautóval satöbbivel elvégezhető kiegészítő feladat még változatosabbá teszi a játékot, és az ugratókon végrehajtható un. 'unique jump'-ok szerelmesei sem vártak hiába.

Királyi Nonpluszultra

A GTA Vice City messze előremutató játék. A szépen kidolgozott és remek fizikájú járművek, a város és annak egyre intelligensebb lakói, a több helyszínt bejáró feladatok és maga a történet filmszerű élményt nyújtanak. Akárcsak a becsapodó lövedékek hangja, az élesen vakító reggeli nap vagy a kamerán végigfolyó esőcseppek. A bűnüldözés, ha lehet, még a GTA3-ban megismertnél is változatosabb formában van jelen. A rendőrök szétlövik járművünk kerekeit, szöges útakadályt feszítenek elénk, és a minket üldöző Ferrariból Don Johnson és Philip Michael Thomas pattan elénk.