Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letölthető zenék az online CD boltból

2002.08.31. 17:46
A HMV képében szeptemberben a legnagyobb angol CD-üzlethálózat is belép a kereskedelmi célú online zeneportálok körébe. A BBC szerint még a héten várható az On Demand Distribution (OD2) zeneforgalmazó céggel kötött megállapodás bejelentése.
Kereken 100 ezer zeneszámmal, köztük olyan hírességek, mint Kylie Minogue felvételeivel rövidesen megnyílik Nagy-Britannia legnagyobb online zeneboltja. Az előzetes információk szerint csak Elvis Presleytől 990 különböző hangfelvételt kínálnak majd.

A független kiadók, például a Telstar és a V2 anyagai mellett a HMV nagy kiadók (EMI, Warner Music és BMG) számait is licenceli. A felhasználók adott darabszámban az általuk kiválasztott zeneszámokat havi 4,99 fontért (1917 forint) nem csak meghallgathatják, de a merevlemezre is lementhetik, sőt CD-re írhatják.

Az OD2 ügyvezetője, Charles Grimsdale az üzletet "igen fontosnak" nevezte a zenei ipar szempontjából, hiszen a HMV a legnagyobb CD üzletláncok egyike, amely hatalmas zenei katalógust tart raktáron.

Az üzleti célú zenei portálok gyenge fogadtatása ellenére Grimsdale optimistán nyilatkozott. Véleménye szerint még korai levonni a következtetéseket, de jók voltak a felhasználói visszajelzések.

Az OD2 online zenei szolgáltatót egyébként Peter Gabriel brit muzsikus alapította egy évvel ezelőtt. Indulásakor havi ugyancsak 5 fontért 40 szám letöltését tették lehetővé, bár a kínálat akkor még kevésbé ismert zenészek műveire szorítkozott.