Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Letölthető zenék az online CD boltból

2002.08.31. 17:46
A HMV képében szeptemberben a legnagyobb angol CD-üzlethálózat is belép a kereskedelmi célú online zeneportálok körébe. A BBC szerint még a héten várható az On Demand Distribution (OD2) zeneforgalmazó céggel kötött megállapodás bejelentése.
Kereken 100 ezer zeneszámmal, köztük olyan hírességek, mint Kylie Minogue felvételeivel rövidesen megnyílik Nagy-Britannia legnagyobb online zeneboltja. Az előzetes információk szerint csak Elvis Presleytől 990 különböző hangfelvételt kínálnak majd.

A független kiadók, például a Telstar és a V2 anyagai mellett a HMV nagy kiadók (EMI, Warner Music és BMG) számait is licenceli. A felhasználók adott darabszámban az általuk kiválasztott zeneszámokat havi 4,99 fontért (1917 forint) nem csak meghallgathatják, de a merevlemezre is lementhetik, sőt CD-re írhatják.

Az OD2 ügyvezetője, Charles Grimsdale az üzletet "igen fontosnak" nevezte a zenei ipar szempontjából, hiszen a HMV a legnagyobb CD üzletláncok egyike, amely hatalmas zenei katalógust tart raktáron.

Az üzleti célú zenei portálok gyenge fogadtatása ellenére Grimsdale optimistán nyilatkozott. Véleménye szerint még korai levonni a következtetéseket, de jók voltak a felhasználói visszajelzések.

Az OD2 online zenei szolgáltatót egyébként Peter Gabriel brit muzsikus alapította egy évvel ezelőtt. Indulásakor havi ugyancsak 5 fontért 40 szám letöltését tették lehetővé, bár a kínálat akkor még kevésbé ismert zenészek műveire szorítkozott.  • Vennék
  • Hírek