Vendel
6 °C
19 °C

Új játék az Indexen: Larkinor!

2002.01.07. 09:53
Mérje Ön erejét össze a törpe csatasünnel, verekedjék az emberevőeszközzel, verje Ön fejbe kitinbuzogánnyal a nyamvadt varázslótanánoncot, törje ketté puszta kézzel szegény parafagólem életpályáját, gyúrja ki karakterét, legyen Ön lokális hérosz virtualice! Szerezzen tolvajszakértelmet, ezzel is megfelelve a geopolitikai realitásba szorult korszellemnek, rabolja meg polgártársait, szerezzen sok pénzért még többet! Varázsoljon, mint sátánista Harry Potter az SZDSZ-gyűlésen!
Az Indexre költözött a magyar web talán legnagyobb forgalmú, de bizonyosan a legeredetibb és legviccesebb szerep- vagy kalandjátéka (ízlés szerint címkézhető), a Larkinor. A szerkesztőség túllelkesült munkatársai már napok óta izmosítják karakterjeiket, és győzik lefele egyik szörnyet a másik után.

Larkinor szigetének furcsa, idiótácska szörnyei talán azokat sem riasztják el, akiktől egyébként idegen a szerepjátékok műmisztikus, csöppöt talán giccses világa: ez az RPG (szerepjáték) mentes a fantazikliséktől és a gázos pátosztól, sőt!, ironizál önnönmagán, a szerep(kaland)játék műfaján (grafikájában, történetében és nyelvezetében egyaránt), ami nem csak hogy ritkaság, de igen szórakoztató megoldás is. Mennyivel jobb érzés lepofozni egy törpe csatasünt, mint valami gótikából vagy germán mitológiából szalajtott Schwartzenegger-formájú tetoválásfigurát!

Tulajdonképpen kár volna szót vesztegetni kerettörténetre, alapvető játékszabályokra, ezeket mind-mind megtalálják a játék oldalain (kerettörténet itten, magyarázatok emitten), de arra talán érdemes fölhívni a figyelmet, hogy Larkinor szigetének virtuális lakói máris élénk közösségi életet élnek néhány webhelyen, megvitatják, mit hogyan érdemes csinálni, mit hogyan lehet elérni. A Larkinor webjáték ilyen kis közösségformálós is. Már számtalan játékos készítet weblapot, amelyen megosztja tapasztalatait a nagyközönséggel. A legfontosabbak:

- Táblázatok szörnyekről
- Táblázatok eszközökről, előállításukról
- Fegyverek, pajzsok, sisakok, páncélok, lábbelik
- A labirintusok megoldásai

És természetesen ott a Larkinor hivatalos fóruma, ahol máris élénk szervezkedés folyik a rablók és a tolvajok ellen. (Polgári kezdeményezés.) Na, ha kedvet teccettek kapni, akkor regisztráljanak gyorsan!, illetve jelentkezzenek befele! Hasznos tanács: ne babrálják a böngésző navigációs gombjait (back, forward), hagyatkozzanak a játék navigációs rendszerére! Kerüljék Szellőelementált és a Gebe városi lándzsást! Sok sikert Önöknek, ne veszítsenek életpontot a testüket kínzó méregtől!

Larkinor szigete
Larkinor az illariai kontinenshez tartozó legdélibb sziget. Így éghajlata izordabb a kontinens többi részéhez képest. A hõmérséklet maximuma nyáron alig éri el a 30 fokot, télen pedig nem ritka a havazás. A sziget területe 64 négyzetkilométer, több mint felét a Larkinor nevet viselõ város foglalja el. A várost magas, vastag falak választják el a még vad területektõl. A falakon belül az ember a domináns értelmes faj, de jól megférnek itt elfek, törpék, koboldok, goblinok, s egyéb ritka - jobbára értelmes - szerzetek is.