Alfréd
-3 °C
3 °C

Mátrix-paródia a Microsofttól

2003.11.18. 14:15
Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke és vezető tervezője idén meglepő szerepben debütált a Las Vegas-i Comdex számítástechnikai vásáron, írja a Prog.hu. Bár nyitóbeszédében Gates sokat beszélt Redmond terveiről és stratégiájáról is, előadásának csúcspontját vitathatlanul az a Mátrix-paródia képezte, amelyben Gates alakította Morpheus, a cég ügyvezető igazgatója, Steve Ballmer pedig Neo szerepét.
A rövidfilmben a Steve-O nevű hackert megszemélyesítő Ballmernek - az eredeti Mátrix történetéhez hasonlóan - egy túlméretezett, Linux-logót, és az IBM-re utaló nevet viselő Nagy Kék pirula, és egy normál méretű, Windows-logóval ellátott piros kapszula között kell választania.

A Nagy Kék pirula

Tekintse meg képeiket!
"Válaszd a kék pirulát" - hangzik a bőrkabátos Morpheus-Gates útmutatása - "és a történetnek vége: egy rakás IT-konzultáns által irányított világban ébredsz fel. Ha viszont a piros pirulát választod, Csodaországban maradsz, és én megmutatom neked, hogyan szabadítja fel az innováció a tömegeket!" - írja a Prog.hu.

A paródiában Smith ügynök Steve-O kihallgatása közben egy linuxos gépen próbál meg egy programot futtatni, de az lefagy. "Új meghajtóprogramot kell írnod, és a kernelt is újra kell fordítani", hangzik egy másik ügynök jótanácsa.

Gates és Ballmer a filmben a Mátrix híres kung-fu jelenetét is újrajátsszák, Ballmer és Gates fürdőköpenyben szeli át a küzdőterem légterét. A film végén a fekete alapon futó zöld karakterekből a "Server Longhorn 2003" felirat rajzolódik ki.