Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

2003-ban lövik fel a tévés vetélkedő űrturistáit

2001.11.22. 17:57
A MirCorp 2003-ban tervezi fellőni televíziós vetélkedőjének nyerteseit a nemzetközi űrállomásra, miután sikerült megállapodnia a technikai részletekről nemzetközi partnereivel.
Az amszterdami MirCorp vállalat az orosz űrhivatallal és az RSC Energiával közösen szervezett játékának fődíjaként egy Szojuz-űrhajó menetrend szerinti járatán utaznak majd a nyertesek a nemzetközi űrállomásra. Az űrutazást 8-10 naposra tervezi a cég, s a programban feltehetőleg űrséta és egyéb látványos turistacsalogató programok is helyet kapnak.

A megállapodás szerint az oroszok két Szojuz-rakétát indítanának 2003-ban, amire felkapaszkodhatnának a showműsor nyertesei. A MirCorp szerint amennyiben valamilyen okból mégsem léphetnének a nyertesek az űrállomásra, egy kört mindenképpen repülnének a Föld körül.

Fel, fel!

A szingapúri Image World Media együttműködésével készített tévéshow eredetileg a Mirre vitte volna a nyerteseket, ám ezt megakadályozta, hogy a kiszolgált és életveszélyessé vált űrállomást idén márciusban megsemmisítette az orosz űrhivatal.

Az eredeti tervek szerint Destination Mir névvel induló vetélkedőre jelenleg a titokzatos Game Show néven hivatkozik a MirCorp. Az amerikai Survivor című reality show producerének közreműködésével készülő műsor civil vendégűrhajósok kiképzését követné végig az orosz Csillagvárosban.

A versenyzőknek egy sor fizikailag és szellemileg egyaránt igen megterhelő kihívást kell legyűrniük ahhoz, hogy a show végén a közeli égitestekkel a háttérben fotóztathassák magukat.