Hallgasson velünk tojásdobáló-remixeket!

2008.06.02. 14:17

Remixpályázatot írtunk ki DJ-lelkületű olvasóinknak, akik változatos zenei produkciókban képzelték el, milyen lett volna, ha a Steve Ballmert tojással megdobáló fiatalember dalban mondja el, mennyire felháborítják a Microsoft és a magyar állam közötti gyanús üzletek. Zsűrizze velünk olvasóink munkáit!

A Birodalom odavág

Az egymásnak felelgető Ballmer és tojásdobáló duettjeként dolgozta fel a témát GO művésznéven bemutatkozott olvasónk, akinek saját bevallása szerint a hobbija az ilyesfajta remixek készítése. Figyeljük meg a háttérben Darth Vader szuszogását, ami kiemeli a párhuzamot a gonosz galaktikus Birodalom és a Microsoft között.


A Fekete Vipera

És végre átveszi az uralmat a hagyományos, dobgép-alapú újrakeverési stílus. Edmund Blackadder nevű olvasónk remixe határozottan kellemes, nem tolakodó, jó ritmusú, de nem kommersz zenei megoldásokkal operál. Akár a nyár slágere is lehet belőle.


Armageddon

Kakukktojás következik: videoklip a zenék után. Alkotója, GLackó nevű olvasónk globális összefüggéseiben vizsgálja az eseményeket, és a vízióját elnézve nagy szerencsénk van, hogy a dobáló pár lépés távolságból háromszor is elvétette a célt, mert így legalább a Föld megmenekült.


Hey Jude, give that money back

Az első versenyző a klasszikusokhoz nyúl vissza; vegyük észre, ahogy a negyvenéves sláger máig érvényes mondanivalója új értelmet nyer a tojásdobáló szavaival kiegészülve. Talán Ballmer maga is elgondolkodott volna cége üzleti stratégiáján, ha a magányos hős egy szelíd "Hey Steve, don't make it bad" szólammal hívja fel magára a figyelmet, bár kétségtelen, hogy a tojásokat könnyebb az előadóterembe becsempészni, mint egy zongorát.


Hey you, hey you, hey you

Következő versenyzőnk keményebb techno alapokról indít, a remixét Zuzu Petals örökbecsű mondásával jellemeznénk: kicsit avantgard, de azért lehet rá táncolni.


Metáltojások

A következő pályamű a felhívás megjelenése után alig másfél órával esett be a postafiókunkba, így inkább impresszionista ihletettségűként jellemeznénk, mintsem hosszas töprengés és kiérlelt munka gyümölcseként. Maga az alkotó ezt úgy fejti ki, hogy "Itt a kis remixem, ami tényleg csak kicsi, és inkább a gagyi kategóriába való. Attól függetlenül mókás.". Mindenesetre tépik benne a gitárt rendesen.


Runaway

Sokáig kellett kutatnunk az emlékeink között, mire beazonosítottuk az utolsó versenyzőnk zenei alapját: ez a Runaway a Real McCoy nevű német techno/dance formációtól, 1994-ből. A remixbe érezhetően beleadott anyait-apait az alkotó, a tojásszétplaccsanás-hangoktól Ballmer már régebben klasszikussá vált szólamaiig mindent felvonultat, ami egy vérbeli nyári slágerhez kell.


Tojások a tanyáról

Következő versenyzőnk kicsit továbbgondolta a feladatot, és a hangjáték műfajának irányba ment el a remixével. "Az első rész a tojások beszerzése egy közeli tanyáról, a második pedig maga az akció." - magyarázza a mű felépítését az alkotó.


Tojásterápia

"Sajnos idő hiányában csak 2:30 tellett, lehetne ötletesebb is, mixdown+master szintén nincs" - szabadkozik pHon, az Egg Therapy című pályamunka alkotója. Szerintünk felesleges a szerénykedés, lássuk be, profi munka, annak ellenére, hogy nagyjából a feléig nem derül ki belőle, hogy ez valójában tojásdobálós remix.


Vissza a kilencvenes évekbe

A kilencvenes évek eurodance-hullámának hatását véltük kiérezni a következő pályamunkából: egyszerű, vidám dallam ellenpontozza a szövegben alig leplezett indulatot és agressziót.

  • Hírek
  • Személyi kölcsön