Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Gazdára talált a Dension mp3-lejátszója

2002.01.03. 10:00
Az Index karácsonyi mp3-játékának fődíját Deáki Sándor nevű kedves olvasónk vihette haza, az új év első munkanapján.
A válaszok kiértékelése és nyertesünk kisorsolása még az óévben megtörtént, netközelbe Sándor azonban már csak 2002-ben került, így az eredményhirdetéssel be kellett várnunk őt...

A száraz adatok tehát: a játékban 2578-an vettek részt. Nyolc megfejtőnk pályázata sajnos késve érkezett be, így ők a sorsolásban nem vehettek részt; csakúgy, mint az az 1438 játékos, akik egy, két vagy akár három választ is elhibáztak (Az utolsóból azért nagyon kevés volt...)

A Dension DMP-3-as berendezést tehát 1132 olvasónk között sorsoltuk ki, ők voltak azok, akik mindhárom kérdésre helyesen válaszoltak.

Most pedig a helyes megfejtésekről: mindhárom kérdésben volt egy kis csavar, de az előre megadott válaszok megpróbálták a helyes megoldás felé orientálni a szerencsét próbálókat.

Az első kérdésre - mikor szabadalmaztatták először az mp3-formátumot - a kronológiákból az 1992-es dátumot böngészi ki elsőre az ember. És valóban, a teljes világra ekkor kapott védettséget az eljárás, ámde ez az évszám nem szerepel a válaszaink között, így további böngészésre van szükség. Ebből pedig kiderülhet, hogy Németország területére már hamarabb, 1989-ben megkérték (és megkapták) a szabadalmi oltalmat, tehát a helyes válasz: "c".

Második kérdésünkre: hogy hívták az első mp3-walkmant - a válasz a megadott listából egyértelmű, hiszen két opció sem mp3-walkmant fed (Hipster, Napster). Az mp3-walkmanek elsősége azonban már nem annyira egyértelmű kérdés, amint azt többen is jelezték levelükben, az Mpman nevű terméket a helyes "c" válaszban jelölt Rio-nál hamarabb jelentették be - bár piacra már csak a Rio után tudták juttatni. Maradjunk tehát a Rio-nál, "c"!

A harmadik kérdéssel sokakat beugrattunk, vajon melyik zenekar szerette legjobban a Napstert? Sokan értették úgy, hogy a szó: szerette, idézőjelesen értendő, ám ez így nem logikus - ha így gondoltuk volna, így is írtuk volna, idézőjellel. A Metallica, a Napstert legkomolyabban támadó zenekar tehát nem jó megoldás, ellenben az Offspring, amelyik ténylegesen kiállt a nyilvánosság előtt a Napster mellett, már inkább. Tehát: "a".

Mindenkinek köszönjük a részvételt, és külön köszönjük a rengeteg jókívánságot! Nem állunk le, nemsokára megint lehet nyerni!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?